- Strona główna
- La Rambla
La Rambla
La Rambla
Online: 1094 Culés
Gorące dyskusje

Janiama
5
W Laliga Loca poruszany był temat psychiki w meczu z Liverpoolem. Dziennikarze potrzebowali pół... » Czytaj dalej
86 odpowiedzi

Rewolucja123
4
Pewnie rozpetam gownoburze, ale co tam. Moim zdaniem EV powinien przedluzyc kontrakt. Jest... » Czytaj dalej
60 odpowiedzi

Ramos9248
91
Niby duma, ze mamy Polską Noblistkę, ale jak otwiera usta to już wstyd.... » Czytaj dalej
35 odpowiedzi
Media
Barça w social media
Javier Mascherano (@Mascherano)
¡Este sábado arranca una nueva temporada de #eSuperligaFlow! ⚽🎮 ¡Seguila por... » Zobacz wpis
Ivan Rakitic (@ivanrakitic)
Que alegría verte por aquí hermano..! @DaniAlvesD2 🙌😁 Te deseo todo lo mejor,... » Zobacz wpis
Lucas Digne (@LucasDigne)
RT @Everton: 💙 | Help the team behind @HowardsWayFilm move up the Christmas charts by... » Zobacz wpis
Samuel Umtiti (@samumtiti)
💛🐻 @PUMA RS PURE Fluo only available @FootLockerEU https://t.co/Q1nsy2lz4M » Zobacz wpis
Andrés Iniesta (@andresiniesta8)
Esta mañana, antes de entrenar, todos juntos hemos realizado la Hissho Kigan. Arigato!!... » Zobacz wpis
Gerard Deulofeu (@gerardeulofeu)
RT @WatfordESP: 👀¡Pónganle cuidado!👀¿Les recuerda al gol de @gerardeulofeu en la... » Zobacz wpis
Ronaldinho Gaúcho (@10Ronaldinho)
Muito futevôlei aqui em Cancun 😎 ⚽️ 🤙🏾 https://t.co/IxnxPILpPU » Zobacz wpis
Luis Suarez (@LuisSuarez9)
💪🏻💪🏻🔵🔴 https://t.co/BpA3y5N5yk » Zobacz wpis
Eric Abidal (@EAbidalOfficial)
RT @FCBarcelona_es: 🙌 H I S T Ó R I C O 🙌 @ANSUFATI goleador más joven de toda la... » Zobacz wpis
Carles Puyol (@Carles5puyol)
Felicitats @FCBarcelona_es!!! #viscaelbarça » Zobacz wpis
Liga typerów
1 | ![]() | 106 pkt |
2 | ![]() | 104 pkt |
3 | ![]() | 100 pkt |
4 | ![]() | 100 pkt |
5 | ![]() | 99 pkt |
Sonda
Który zespół najchętniej widział(a)byś w roli przeciwnika Barcelony w 1/8 finału Ligi Mistrzów? [Ankieta]
Komunikat
Polecający
Ładowanie...
Historia komentarza
Ładowanie...
Online: 1094 Culés
58
O! Griezmann popiera zrownanie pensji kobiet i mezczyzn w futbolu. Ciekawe kiedy dobrowolnie odstapi swojej pensji i wyrowna ja z kobieca w ramach protestu.
1
@ForcaMilosz Przecież nie było mowy, że ma to iść z jego kieszeni, więc stwierdził, że nie będzie się rządził nie swoimi pieniędzmi :D
4
@ForcaMilosz coż, mało jest inteligentnych piłkarzy, wystarczy posłuchać wywiadów, tam nic odkrywczego nie ma xD tutaj żywy tego przykład
29
@ForcaMilosz Zawsze się mówi, że piłkarze tak dużo zarabiają...Dużo zarabiają, bo tyle generują zysków. A czy kobiety generują tyle samo zysków? Śmiem wątpić. Jest tu ktoś kto ogląda kobiecy football?
2
@tobiasson92 no ale to troche tak jakbys byl turbo weganinem i jednoczesnie pracowal w masarni :p
21
@koksik2700 dokładnie, istna komuna, ktoś generuje zyski w wysokości 10 zł, ktoś inny w wysokości 100 zł to cyyyk, dajem po równo :D kretyńskie myślenie
3
@koksik2700 dokladnie tak. Zarobki w pilce zaleza glownie od kibicow. Im jest ich wiecej tym wiecej pojawia sie wplywow w kasie klubowych z roznych zrodel.
2
@ForcaMilosz mogli go zapytać, czy byłby taki chętny do równania ale w dół.
8
@ForcaMilosz A przypadkiem nie walczy o to, aby kobiety w hiszpańskiej federacji miały zagwarantowaną pensję minimalną? Nigdzie nie widziałem, aby wypowiedział się tak aby kobiety zarabiały tyle samo.
2
@tediko kobiety walcza o zrownanie pensji a on je wspiera. Dla mnie to jest rownoznaczne. Pensje minimalne? Na kontraktach? To chyba nierealne. Poza tym, one tam dostaja glodowe pensje i nie idzie wyzywic rodziny ze walcza o stawke minimalna?
7
@ForcaMilosz W ogóle nie masz racji. Polecam zapoznać się z tematem o co walczą ACFF. Na stronie afe-futbol jest świetnie to wytłumaczone w języku hiszpańskim. Popieram Griezmanna i brawo za to, że zabrał głos w tak ważnej sprawie. Nigdzie nie ma mowy o wyrównaniu zarobków.
1
@ForcaMilosz a dlaczego mialby to robic XD
2
@tediko nie znam hiszpanskiego i opieram sie na newsach ktore sa podawane w polsce a jakis czas temu glosno bylo o tym ze pilkarki chca wyrownac pensje z pilkarzami.
7
@ForcaMilosz Mówisz o zupełnie innej sytuacji, ta sprawa nie ma nic wspólnego z ruchem rozpoczętym przez Megan Rapinoe i jej koleżanki z kadry.
2
@tediko Jeszcze walczą o urlop macierzyński, z tego co kojarzę.
1
@tediko @Tomek_TF jesli faktycznie tak jest to ciezko mi dalej sie wypowiadac na ten temat ale zaloze ze walcza o pensje minimalne i urlopy maciezynskie. No to tak, mocno uogolnilem zarobki i wzialem pod uwage pule nagrod mistrzostw swiata. Mezczyzni -400 milionow, kobiety - 40 milionow. W takim razie zarabiaja 10% tego co pilkarze. O jakiej pensji minimalnej my mowimy? Nie wyplacaja im gaz? W meskim futbolu tez sie to zdarza. Zreszta, placa minimalna i kontrakt chyba sie wyklucza. Urlop maciezynski? Przeciez to sa 2 lata wyjete z kariery. A kto za to zaplaci? Oczywiscie ze klub, chyba ze pilkarki chca sie przerzucic na umowy ale wtedy tez jakos ciezko mi sobie wyobrazic jakby to mialo dzialac.
4
@ForcaMilosz Takich ludzi jak wy w realu to najchętniej omijam... nic nie wiedzą a się wypowiadają. Niektóre piłkarki mają płacone za 12 godzin w tygodniu, czyli śmieszne pieniądze a wy wszystko sprowadzacie od razu do milionów. Najlepiej żeby za miskę ryżu dymały bo Polaczkom wszystko pasuje.
1
@ForcaMilosz niech im dadzą 2k euro na rękę na miesiąc to zmienią zdanie :P
1
@Alfonsinio mi tam moga placic i za 6 godzin w tygodniu jesli bede dostawal 2k euro za godzine wzwyz. Smieszny jest twoj wywod bo sam nie wiesz ile zarabiaja a sie wypowiadasz.
2
@ForcaMilosz Ty nie wiesz, ja nie wiem, więc po co zaczynasz dyskusje ?
1
@Alfonsinio napisalem ze srednio zakladam ze jest to 10%tego co pilkarze. Tak rozkladaja sie pule nagrod z turniejow, 7-10% ale to i tak sporo i w zyciu takiej sumy nie nazwalbym smiesznymi pieniedzmi. Kolejna sprawa, pilkarki sa na kontraktach i jesli ktos je jawnie oszukuje i nie placi tak jak trzeba to ona nic nie musi podpisywac. No bo powiedzmy sobie szczerze, jesli klub bedzie chcial jej placic zalozmy 100k euro rocznie to i tak bedzie to robil. Tylko juz nie za 12h w tygodniu a 36.