| |
Forum FC Barcelona Serwisu Visca el Barça! - forum.fcbarca.com Forum FC Barcelona - Visca el Barça! |
 |
Gry komputerowe, soft, sprzęt - Pendrive
sirhenry91 - Czw 13 Wrz, 2007 21:25 Temat postu: Pendrive Muszę kupić porządnego Pendrivera, potrzebny mi do szkoły i proszę was o pomoc może sie lepiej orientujecie... Taki koło 1 GB chyba że jakiś tańszy 2 lub 4 GB.
Pomożecie ??:D
aj_styles - Czw 13 Wrz, 2007 21:31
Wydaje mi się że w tym temacie
http://fcbarca.com/forum/viewtopic.php?t=2577 również mogłbys spytać o rade na temat pendriva unikając zakładania nowego o podobnej tematyce
Uszaty - Czw 13 Wrz, 2007 21:32
W chwili obecnej najlepsze pendrivy robi Patriot i nie jest to akurat jedynie moja prywatna opinia, bo z tego co niedawno widzialem, prasa tez sie nad nimi spuszcza. Fakt, moze nie sa najtansze, ale dysponuja czyms, co dla mnie jest w penach najwazniejsze - szybki transfer i wytrzymala obudowe. Ta ostatnia jest... gumowa wiec zapewnia bardzo duza udarnosc i zabezpiecza przed syfieniem sie sprzetu, kiedy jest noszony np. w kieszeni.
1Gb | 2GB | 4GB
Nadgorliwosc gorsza od faszyzmu.
GioW - Czw 13 Wrz, 2007 22:03
| Uszaty napisał/a: | W chwili obecnej najlepsze pendrivy robi Patriot i nie jest to akurat jedynie moja prywatna opinia, bo z tego co niedawno widzialem, prasa tez sie nad nimi spuszcza. Fakt, moze nie sa najtansze, ale dysponuja czyms, co dla mnie jest w penach najwazniejsze - szybki transfer i wytrzymala obudowe. Ta ostatnia jest... gumowa wiec zapewnia bardzo duza udarnosc i zabezpiecza przed syfieniem sie sprzetu, kiedy jest noszony np. w kieszeni.
1Gb | 2GB | 4GB
|
W pełni się zgadzam z Uszatym. Warto wydać trochę więcej i mieć dobry "sprzęt". Jeśli zaś szybkość dla Ciebie nie robi aż takiej różnicy to polecam bardzo solidnego i ciut tańszego Kingston'a DTII.
1GB | 2GB
Perry - Pią 14 Wrz, 2007 09:03
Ja posiadam Kingstona z 512MB od dwuch lat i jestem z niego bardzo zadowolony. Transfer moze nie jest za szybki, ale jakie upadki, zgniecenia nawet raz wypranie w pralce przezyl to jest nie wiarygodne. Tak jak GIOW powiedzial, jesli nie zalezy Ci na szybkosci polecam Pendrive'y firmy Kingston.
Pietrek - Pią 14 Wrz, 2007 13:48
Ja uzywam takiego Pendriva i jestem z niego bardzo zadowolony. Pamiec 953 MB, co do predkosci to jak dla mnie wystarczy. Za 48 zl to dobra rzecz
sirhenry91 - Wto 18 Wrz, 2007 16:02
Jednak zakupiłem standardowego palucha firmy Kingston ...zobaczymy jak sie sprawdzi...oto i on : http://www.pixmania.com/p...html?srcid=1816
Perry - Sro 30 Sty, 2008 19:58
http://www.argos.co.uk/st...SB+FLASH+LG.htm
Wlasnie sobie dzisiaj kupilem. Jak narazie zadowolony bo wszystkyo sie na niego bbardzo szybko wrzuca
socio - Pon 02 Cze, 2008 18:06
ja ostatnio mam ochote na zakup dyku usb ale nie wiem moze ktos z was ma i chciał by sie podzielić opiniami
Chris - Pon 02 Cze, 2008 20:09
| socio napisał/a: | | ja ostatnio mam ochote na zakup dyku usb ale nie wiem moze ktos z was ma i chciał by sie podzielić opiniami |
Chciałby. Jak ty napisałeś maturę z taką pisownią?
Rozumiem, że PenDrive chcesz? Hm, ja używam MP3, ale kumpel ma 2GB z Media Markt za 50 zł i sobie chwali, więc może jakiegoś tam poszukaj? Bo one się generalnie niewiele różnią, tylko ceną, wielkością i pamięcią.
A ile GB chcesz?
Santino - Pon 02 Cze, 2008 20:37
| Chris napisał/a: | | ale kumpel ma 2GB z Media Markt za 50 zł |
Za tą cenę to trochę słabo...
KINGSTON FLASH DRIVE DT100/4GB
Kingston DataTraveler 110 4GB
Pietrek - Pon 02 Cze, 2008 21:14
Pendrive Pendrivowi nie rowny Zalezy wszystko od obudowy, faktycznej ilosci miejsca do zapisu i szybkosci zapisu!
Socio okresl czy ty chcesz Pendrive czy dysk przenosny na usb Wtedy cos Ci poradzimy
matti - Pon 02 Cze, 2008 21:59
| Chris napisał/a: |
Chciałby. Jak ty napisałeś maturę z taką pisownią?
? |
Tak samo jak Ty sprawdzian po VI klasie czyli do przodu.
socio - Pon 02 Cze, 2008 23:01
no przepraszam zrobic wam zdjęcie mojego swiadectwa ukonczenia LO??
mi chodz bardziej o dysk usb mysle o pojemności 80GB albo 160GB ale nie wiem do końca jeszcze a odośnie pendrive to wiadomo obudowa i predkość sa najważniejsze teraz sa takie fajna biało-czerwone ;d
GioW - Pon 02 Cze, 2008 23:57
| socio napisał/a: | | mi chodz bardziej o dysk usb mysle o pojemności 80GB albo 160GB ale nie wiem do końca jeszcze a odośnie pendrive to wiadomo obudowa i predkość sa najważniejsze teraz sa takie fajna biało-czerwone ;d | To jeszcze określ czy interesuje Cię dysk 2,5'' czy może większy 3,5''. Ten pierwszy ma to do siebie, że można go w łatwy sposób przenosić i nie wymaga dodatkowego zasilania co przy 3,5'' jest. Za to 3,5'' są tańsze od 2,5'' jeśli chodzi o stosunek ceny do GB.
2,5'' SEAGATE 160GB
3,5'' SEAGATE 500GB
2,5'' WD 160GB
3,5'' WD 500GB
Ja na dniach kupuje ten pierwszy SEAGATE potrzebuje dyska do laptopa przenośnego więc 160 jak najbardziej mi wystarczy. Jeśli Ty również masz podobnie to POLECAM, jeśli dysk będzie przez większość czasu stał gdzieś na biurku to lepiej wziąć 3,5''
socio - Wto 03 Cze, 2008 09:26
GioW jak zawsze konkretnie dziękuje za pomoc ale nie rozumiem dlaczego ty masz mnie dodanego do użytkowników zignorowanych
michu_pd - Wto 03 Cze, 2008 09:53
Może jak cytował, to przypadkowo wcisnął [ignore] Te przyciski są obok siebie
Gary - Wto 03 Cze, 2008 10:10
Albo irytowało go czytanie postów bez ani jednego znaku interpunkcyjnego, gdzie trzeba się mocno domyślać, o co chodzi.
Edit: Zwracam honor. Znalazłem 2 posty, w których na końcu wystąpiła kropka.
socio - Wto 03 Cze, 2008 11:25
No dobra będę sie starał o interpunkcje , pisanie w miarę normalne .
GioW - Wto 03 Cze, 2008 18:29
| socio napisał/a: | GioW jak zawsze konkretnie dziękuje za pomoc ale nie rozumiem dlaczego ty masz mnie dodanego do użytkowników zignorowanych | że co ?? ja nikogo nie mam w ignorowanych, nigdy nikogo nie dodałem ... Twoje posty widzę cały czas więc coś Ci się pomyliło.
A Gary jak zwykle nie na temat ... nabijacz jeden
mumin - Czw 05 Cze, 2008 11:55
| GioW napisał/a: | | socio napisał/a: | GioW jak zawsze konkretnie dziękuje za pomoc ale nie rozumiem dlaczego ty masz mnie dodanego do użytkowników zignorowanych | że co ?? ja nikogo nie mam w ignorowanych, nigdy nikogo nie dodałem ... Twoje posty widzę cały czas więc coś Ci się pomyliło.
A Gary jak zwykle nie na temat ... nabijacz jeden |
pytanie z innej beczki. czy takie gowienko mozna naprawic - zruszylem wtyczke - czy mozna jakos polutowac w srodku te lacza? ktos juz tego probowal?
lupus - Wto 15 Lip, 2008 20:53
Szukam dysku przenośnego typu pendrive.
Ktos moze cos polecic?
Myslę o:
http://www.komputronik.pl...pelny,id,41637/
http://www.komputronik.pl...pelny,id,51438/
http://www.komputronik.pl...pelny,id,35810/
http://www.komputronik.pl...pelny,id,44682/
stivo - Wto 15 Lip, 2008 21:19
Mając do wyboru jeden z tych czterech wybrałbym OCZ, bo ma największe transfery, a przy pojemności 4GB i wrzucaniu większych plików predkośc sie przydaje..
GioW - Wto 15 Lip, 2008 21:28
Lupus kup sobie tego Corsair
Cena zbliżona do tych co przedstawiłeś a transfer najlepszy na rynku. Dodatkowo z gumowej obudowy co zapewnia wodoszczelność. Jeśli on Ci się nie spodoba to weź Kingstona ale lepiej pomyśl o stałej wtyczce niż tej wysuwanej.
lupus - Wto 15 Lip, 2008 21:32
Mnie akurat zrazily do niego te opinie, przelecialem chyba wszystkie pendrive'y z komputronika, i ten mial dosc duzo opinie, neistety nie wszystkie mile ;p
GioW - Wto 15 Lip, 2008 21:39
| lupus napisał/a: | | Mnie akurat zrazily do niego te opinie, przelecialem chyba wszystkie pendrive'y z komputronika, i ten mial dosc duzo opinie, neistety nie wszystkie mile ;p | Opinie opiniami, nigdy nie wiadomo czy to konkurencja nie pisze. Jeśli przeraziły Cię opinie to albo OCz weź (dobry transfer) albo tak jak pisałem Kingstona.
Ja obecnie posiadam Kingstona DT II + MIGO 1GB. Jestem z niego bardzo zadowolony. Corsaira też posiadałem ale 512 i nie mogłem narzekać.
Jeśli masz trochę kasy to fana NE Patriots powinien ucieszyć Pen Patriot
Tutaj masz dużo dobrych opinii i nie powinieneś narzekać. Obecnie to chyba najlepszy pen na rynku
lupus - Wto 15 Lip, 2008 21:49
I cena zabojcza
Generalnie szukam jakiejs 4GB, choc teraz wszyscy truja mi, zeby brac jednak 8
GioW - Wto 15 Lip, 2008 21:55
Myślę że 4G Ci jak najbardziej wystarczy, chociaż nie wiem co będziesz na takim dysku przenosił. W cenach 8G penów można już kupić o wiele pojemniejsze 2,5" HDD. Decyzja należy do Ciebie. Ja skłaniałbym się ku Kingstonom
Uszaty - Wto 15 Lip, 2008 22:33
OCZ ATV 4GB - testowany od dluzszego czasu, sztuk dwie, problemow zero. Daj sobie spokoj z tworami o predkosciach rzedu 6 czy 7 mega.
Ten Corsair wymieniony przed GioW'a jest rownie dobry. O Patriocie nie wspominam bo kosztuje dwa razy wiecej.. no ale za to poraza osiagami.
lupus - Czw 24 Lip, 2008 22:15
Koniec koncow kupilem ten:
http://www.komputronik.pl...pelny,id,35810/
cuth - Czw 30 Paź, 2008 22:58
No więc noszę się z zamiarem zakupu pendrive'a 16GB (taka pojemność jest mi faktycznie potrzebna). Nie musi mieć super osiągów jeśli chodzi o prędkość zapisu, bardziej zależy mi na solidności wykonania i cenie. Czytając opisy tego typu sprzętu na aukcjach allegro natknąłem się na pojęcie: "USB 2.0 High Speed". Czy jest to zwykły port USB 2.0? Moja płyta głowna to Asus P4P800SE, czy taki pendrive bedzie z nia wspoldzialal?
Do tego słyszałem opinię, że pendrive'y o dużych pojemnościach średnio lubią działać z Windowsem XP - plotka czy fakt?
Być może jesteście w stanie polecać konkretne modele.
GioW - Czw 30 Paź, 2008 23:32
Z tego co widziałem to 16G bez problemu działa na XPeku. Sam takowego pena podłączałem do swojego laptopa i działał bez zarzutów. Kolega ma OCZ Rally2 i nie narzeka.
Miał kupić PATRIOT ale akurat nie mieli na stanie. Sprzedawca polecił mu OCZ i teraz go używa.
Z tego co widzę to za dobrego 16G trzeba dać w okolicach 150zł ... mam nadzieję, że taka cena Cię nie przeraża
|
|