Forum FC Barcelona Serwisu Visca el Barça! - forum.fcbarca.com
Forum FC Barcelona - Visca el Barça!

Gry komputerowe, soft, sprzęt - FIFA [seria]

kubik - Sob 01 Wrz, 2007 14:10
Temat postu: FIFA [seria]
Przed kilkoma godzinami zostało wydane demo FIFA 08 :) Oto linki:

Kod:
http://rapidshare.com/files/52463083/firnfhdbdo.part1.rar
http://rapidshare.com/files/52463131/firnfhdbdo.part2.rar
http://rapidshare.com/files/52463050/firnfhdbdo.part3.rar
http://rapidshare.com/files/52462926/firnfhdbdo.part4.rar
http://rapidshare.com/files/52462345/firnfhdbdo.part5.rar

www.nemix.ru

Grał ktoś już też? Jak wrażenia? W sumie graficznie się postarali, zmiany w podaniach/dośrodkowaniach. Nie jest tak łatwo teraz celnie dograć. Jak wy oceniacie ? :) W sumie pozostaje nam już tylko czekać na oficjalne wydanie pełnej wersji :]

Dydo - Sob 01 Wrz, 2007 15:22

Demo zostało wydane już wczoraj przed 12.00 ;) Jeśli chodzi o samą grę to jest to niestety FIFA 07. Znam się na rzeczy i wiem co mówię, bo siedzę w świecie FIFY, zresztą każdy, kto grał w Fife 07 i zagra w demko 08 potwierdzi te słowa. Praktycznie wszystko jest to samo. W menu, zmienili jedynie tam kolory. Grafkia jest taka sama jak w 07, gameplay niezbyt różniący się od poprzedniej wersji no i gra jest za szybka. Jednym słowem kolejny odgrzany kotlecik przez EA. Gdyby nie fakt, ze kolejną Fife otrzymam za darmo, to napewno nie kupiłbym jej za żadne pieniądze. Nie wiem czy EA jest ślepa, ze PES w większości bije ich na głowę, a FIFA 08 w porównaniu do PESa 2008 może być kompletnie inną bajką. Dziwię się także tym, którzy utrzymują EA przy życiu i nadal masowo kupują Fifę, choć jesli dalej tak będzie to zapewne sie to zmieni, chociaz, że już się zmienia. No ale jesli ktoś jest związany z Fifą od początku to jest w stanie wydawać na kolejne edycje, nawet te przypominające poprzedniczkę. Ja równiez mam ogromny sentyment do Fify, bowiem niektóre wersje jak 98, WC 98, 2000, 2001 czy 2003 naprawdę mi sie podobały, ale głównie gram w nią z sentymentu i z tego, zeby sobie trochę pokopac ta piłkę. Pochwalic można fakt, ze kibice i komentarz stoja na niezłym poziomie, podobają mi się te trąbki itd. Po pełnej wersji nie spodziewam sie niczego szczególnego. Jedynie zaktualizowane składy, chciaz nie do końca, bo EA zaakceptowało Fifę przed wczoraj a jak wiemy okienko transferowe skończyło się dziś o 24.00. Co do screenów.. zrobię Ci screeny z Fify 07 i z Fify 08 i róznicy, NIESTETY, nie zobaczysz...
Santino - Sob 01 Wrz, 2007 15:41

A czy FIFA 2004 od 08 się czymś różnią? Bo niestety oprócz składów, muzyki(nie, no w tym EA Sports to geniusze) i menu? No, może w 2005 dodano strzały z pierwszej piłki(ale to powinno być wcześniej) a w 06 polski komentarz. Jak dla mnie niestety FIFA skończyła się na 2002(w 2003 nie grałem), później w łapska wpadł mi Pro Evo 4 (w F2002 grało się do 2005 roku :] ), od czasu do czasu testowałem FIFY i niestety wszystkie przegrywały z F2002 i PES4. Trochę dłużej zatrzymała mnie 2006, ale później wszedł triumfalnie Pro Evo 6. Po prostu lepsza grywalność, grafika(kibice, owszem w PES to tragedia, ale wszystko inne wygląda świetnie) no i to co kocham najbardziej - dużo bardziej rozbudowana edycja (kitserver oraz różne patche, m.in. Orange Ekstraklasa Patch + trochę własnej inwencji(wgranie piosenek z FIF 2002-06). Komentarz, owszem w Pro Evo jest tragiczny, ale ktoś zrobił Patch, konwertując komentarz Szaranowicz&SpaQ. Po prostu to co było najlepsze w FIFie przerobiono na potrzeby PES. Przykro mi, ale FIFA nie ma nic do zaoferowania, a skoro znawca Dydo mówi że nic się od 07 nie będzie różnić to dziękuję. W dodatku po tym co obiecują w PES 2008(u mnie raczej nie pojdzie) to EA Sports będzie musiało zrobić wreszcie rewolucję.
GonieC - Sob 01 Wrz, 2007 16:04

Żadna fifa nie różniła się wiele od poprzedniej - to gra od zawsze taka sama sprzedawana co roku w innych pudełkach. No może nie za czasów szaraka.... a później tak jak mówię...
Pietrek - Sob 01 Wrz, 2007 18:02

Jak dla mnie jednym slowem "gowno". Zmienili tylko stroje, sklady i oprawe menu. Gra na miare roku 2008 :?: EA sobie w chuja polecialo. 4 screeny zrobione z gry ( nie moje )

http://www.addict0r.neostrada.pl/001.jpg
http://www.addict0r.neostrada.pl/002.jpg
http://www.addict0r.neostrada.pl/003.jpg
http://www.addict0r.neostrada.pl/004.jpg

Czy komentarz jest potrzebny :?: :roll:

Hala Konami, Hala PES :]

kubik - Sob 01 Wrz, 2007 18:05

W sumie w tym roku popracowali trochę nad grafiką. Rzeczywiście prócz zwiększenia szybkości, utrudnieniu/urealnieniu minimalnie dośrodkowań nie ma nowych rozwiązań. Mój młodszy bart gdy powiedziałem mu, że gram w Fife 08 zapytał: "Czemu ona jest taka sama jak 07" ? ;] Ogólnie widzę na razie jeden błąd, mianowicie kilkakrotnie już bramkarz podał mi piłkę pod nogi, dzięki czemu zawsze wychodziłem na pozycję "sam na sam". Lekko niedopracowany szczegół ;)

PS. Aha i zwróciłem jeszcze uwagę na ciągłą przyśpiewkę typu "kto nie skacze ten z Madrytu hej hej" w czasie rozgrywania meczu ;)

Luccas - Sob 01 Wrz, 2007 18:07

po obrazkach totalna dzicz
w fife grałem Tylko na play'u i to 01' i póxniej 03' bo był hit na podobne twarze.
a tak to od poczatku - tzn ISS aż do dzisiejszego Pro Evo . :)
srednia wieku graczy fifa zapewne boryka sie w granicach 13-15 lat

buli - Sob 01 Wrz, 2007 18:26

Nawet nie mam zamiaru grac w tą grę. :P Co roku to samo.Bleee. :oczy:
soboot - Sob 01 Wrz, 2007 19:16

Myslalem ze przynajmniej w tym roku będą konkurencją dla PES'a. Niestety przeliczylem się. Przez to ze Fifa sobie w kulki leci to PES tez marnieje. Nie ma wyboru i tak bedzie lepszy... A tak to mieli przynajmniej o co walczyc. :/ FIFA - Zenada
Santino - Sob 01 Wrz, 2007 19:34

kubik napisał/a:
W sumie w tym roku popracowali trochę nad grafiką.

Jaką grafiką? Przecież zapodane przez Pietrka screeny dobitnie pokazują jakie to gówno. Murawa to istna tragedia, a i nie został wyeliminowany podstawowy błąd grafiki Fify - w pewnym momencie jak oddalamy kamerę od zawodnika twarz szpetnieje i traci jakość(kto ma FIFĘ wie o czym mówię, a kto ma i nie wie niech sobie ustawi powtórkę, kamerę na wprost twarzy i powoli oddala). Totalną chałą jak zwykle są sylwetki zawodników - spikselizowane. Oddalić kamerę to trudno poznac kim gramy. Jak zwykle także nie przyłożono się do czcionek na koszulkach - w Pro Evo były świetne, koszulki były lepsze, a kto używa kitservera i strojów HD to wie jaka to jakość(nie-HD też są o niebo lepsze niż f FIFIE).

Proszę sobie porównać screeny od Pietrka ze screenami zamieszczonymi przeze mnie, pochodzące z gry Pro Evolution Soccer 4 wydanej 3 lata temu. Nie mam więcej pytań,

http://img182.imageshack....041/pes1vm0.jpg
http://img508.imageshack.us/img508/336/pes2yc8.jpg

Uszaty - Sob 01 Wrz, 2007 20:47

Ostatnia FIFA przy ktorej jaralem sie jak skwarek byla ta z oznaczeniem 2000. Oczywiscie, pogrywalem w pozniejsze wersje, aczkolwiek swoja przygode skonczylem na 2004 (04?) i, szczerze mowiac, zaluje, iz tak pozno. FIFA '94 byla doskonala (ucieczkanie sedziom), FIFA '97 byla doskonala (bramy z polowy boiska, hala), World Cup 1998 bylo doskonale (bo tak :P ), FIFA 2000 byla doskonala (wyrazny progres w stosunku do poprzednich wersji), cala reszta natomiast to wg. mnie najzwyklejsze w swiecie patche i mody poprzedniczek.

Najnowszych produkcji nie tykam i nawet nie mam zamiaru, bo widze, ze od dobrych kilku lat wlasciwie nic sie nie zmienilo. Nawet grafika wciaz jest kwadratowa i - jak na mozliwosci dzisiejszego sprzetu - po prostu zenujaca. Wiadomo, ze nie kazda gra musi byc Crisisem czy ET2, ale litosci...

Ogolnie mowiac - ZAORAC !!

kubik - Sob 01 Wrz, 2007 22:11

Santino napisał/a:
kubik napisał/a:
W sumie w tym roku popracowali trochę nad grafiką.

Jaką grafiką? Przecież zapodane przez Pietrka screeny dobitnie pokazują jakie to gówno. Murawa to istna tragedia

Nie powiedziałbym, że nie zaszedł żaden progres w grafice fify. W wielu przypadkach poszła ona do góry, co widać gołym okiem podczas gry. Chociaż zgadzam się, że głupie błędy murawy drażnią, jednak liczę na to, że zostaną one jeszcze wyeliminowane. Na duży plus zasługują same twarze zawodników - tutaj nie mam zastrzeżeń. Mogłyby również zostać poprawione kontury zawodników.

Dydo - Sob 01 Wrz, 2007 22:17

Uszaty napisał/a:
Ostatnia FIFA przy ktorej jaralem sie jak skwarek byla ta z oznaczeniem 2000. !

Nie no.. FIFA 2000 to był klimacik... :) Pamiętam, jak chodziłem do kumpla i graliśmy Ligę Mistrzów, albo sezon we dwóch na jednym kompie. Najlepsze było to, że odrazu po rozpoczęciu meczu dryblingiem mozna było przejść całe boisko i strzelić bramę, jednym zawodnikiem :D No i ta muza.. cud, miód i maliny.

Santino - Sob 01 Wrz, 2007 22:22

Uszaty napisał/a:
cala reszta natomiast to wg. mnie najzwyklejsze w swiecie patche i mody poprzedniczek.

Pozwolę się troszeczkę z twoim zdaniem nie zgodzić. O ile pomiędzy 2000 a 2002, a także między 2004(no, 2003) a 08 różnic pozwalających powiedzieć że to inne gry nie ma), to wersja 2003 różniła się wg. mnie znacznie niż 2002(takie mam wrażenie, może przez to że wycięto podania z klepki. No, niestety ta zmiana była na niekorzyść i po 2002 FIFY mogłyby dla mnie nie istnieć.

Pietrek - Sob 01 Wrz, 2007 23:11

Jeszcze rzecz ktora mnie denerwuje w Fifach to jak patrze powtorke strzalu, to pilka odbija sie 1,5 metra od nogi pilkarza 8O . Gdzie oni z takim czyms do ludzi. W PES wsszystko elegancko pilka siada na nodze czy na glowie. Gdyby nie te licencje na ligi, reklamy Ronaldinho to juz po 06 Fifa poszla na dno. Do PES'a wystarczy 1 GB kitserver, OF i gra marzenie. Mozna to tak ujac " Fifa jest gra o pilce noznej a PES jest symulatorem pilkarskim". Tyle odemnie :wink:
Uszaty - Nie 02 Wrz, 2007 14:29

Santino napisał/a:
wersja 2003 różniła się wg. mnie znacznie niż 2002

Oczywiscie, zgadzam sie z tym, iz 2003 roznila sie od swojej poprzedniczki, ale dla mnie ta czesc byla... wypadkiem przy pracy i kompletna pomylka ze strony EA. Niby odskok od dobrze wszystkim znanych 'szachow', czasem wrecz mialem wrazenie, ze gram na automatach, ale - pomimo tego - wszystko bylo takie... sztywne i statyczne. W mojej opinii nieporozumienie.

soska66 - Wto 11 Wrz, 2007 17:40

Skonczylem 'demowac' kilka minut temu.. gralem kolo godziny. Znow to samo... niby zmiany, ale nie widac.. niby lepsza grafika, ale nie widac... niby lepszy engine, jakos nie czuc

Eeee... ea sports to biznesmeni nie programisci... wciaz wciskaja ten sam kit.

PS: Wyglad pilkarzy, poruszanie sie i stroje sa zriobione TRA-GICZ-NIE !!
PS2: Juz nie moge doczekac sie demka PES'a... niemowiac juz o pelnej wersji

Cherry - Wto 11 Wrz, 2007 19:37

Mam problem jak myslicie kupować Fife 08 czy Pes 6 (lub7) :?
Michal - Wto 11 Wrz, 2007 19:47

Zależy co lubisz. Ja osobiście wolę FIFĘ. PES jest o wiele lepszy pod względem grywalności, jednak w fifie jest coś co mnie ciągle przy niej trzyma (i nie jest to pożal się boże komentarz szpaka i darka)

Osobiście w fifę zagram jeden mecz na miesiąc dla rozrywki i z tego względu jej możliwości mi wystarczają.

Cherry - Wto 11 Wrz, 2007 20:08

Ja chciałbym zeby ta gra była trudna

PS.Czy W PES6 saprawdziwe imiona i nazwiska i czy jest kreator :?:

soska66 - Wto 11 Wrz, 2007 20:30

Cherry
W PESie jest wiekszosc oryginalnych nazwisk, coraz wiecej rowniez oryginalnych druzyn. Ale przewaga PESa w tym wzgledzie jest cos innego... nawet gdyby wszystkie nazwiska byly nieprawdziwe - instalujesz patcha (zazwyczaj okolo 1gb) i masz sklady, dziesiatki koszulek do wyboru, herby, stadiony (nieograniczona ilosc! ), nawet muzyka, przyspiewki kibicow, loga stacji tv, ze o pilkach, butach i bandach nie wspomne bo to standard

Obecnie np gram na patchu Orange Ekstraklasa (mimo,ze nie lubie rodzimej ligi :) moze dlatego, ze slabsi gracze wiec gra sie trudniej). Wszystkie sklady, stroje i stadiony!

Edytor oczywiscie tez jest

Jedyne co naprawde dziala na korzysc fify, to tryb managerski - jest niby Master League ale to mnie do konca nie urzadza. Zreszta...jaki ten tryb managerski w Fifie kazdy wie...

Dydo - Sro 12 Wrz, 2007 13:22

PESa musisz ulepszać tym, co wymieniłeś, a FIFA ma to już w sobie. Największym problemem jest to, że zazwyczaj jest to zedytowana poprzedniczka i nic więcej. Dodane jakieś niewielkie zmiany (w nowej wersji nawet nie chciało im się menu zmienić, wszystko to samo, tylko kolor inny.. żal). Poza tym do Fify też jest masa dodatków. Buty, stadiony, piłki, stroje 2GK, Orange Ekstraklasa wychodzi niemalże co roku, wraz ze strojami 2GK, prawie wszystkimi polskimi stadionami, przyśpiewkami kibiców i wiele, wiele innych. Ja już od jakiegoś czasu mało przejmuje się tym, że FIFA jest gorsza od PESa. Egzemplarze otrzymuje za darmo, więc gram dla przyjemności, rozrywki. FIFA na swój sposób jest najlepsza ;)
buli - Czw 13 Wrz, 2007 17:36

Cytat:
Obecnie np gram na patchu Orange Ekstraklasa (mimo,ze nie lubie rodzimej ligi moze dlatego, ze slabsi gracze wiec gra sie trudniej). Wszystkie sklady, stroje i stadiony!

dla mnie byla swietna zabawa.Mając słabszy zespoł,pokonac zdecydowanie lepszego.Uczucie swietne.A jak nudzi mi się granie wielkimi zespołami typu Barca,Manchester.Stwarzam sobie własną druzynę(Widzew Lodz) :D od zera by potem miec w składzie Eto'o,Kake.Trzeba wygrywac mecze by miec punkty.Więc satysfakcja jest wielka z osiągnięc. :D

kubik - Sob 15 Wrz, 2007 12:28

Kod:

FIFA 08 będzie wyjątkowa nie tylko dla fanów piłki nożnej, ale także dla wielbicieli muzyki. W tym roku ścieżka dźwiękowa tej popularnej gry sportowej jest bogatsza niż zwykle. Składa się aż z 50 utworów, pochodzących z 27 krajów świata!

FIFA od lat wyróżnia się starannie dobraną ścieżką dźwiękową, dzięki której gracz odbywa prawdziwą muzyczną podróż dookoła świata. W grze FIFA 08 rozgrywkom piłkarzy towarzyszyć będą utwory artystów z egzotycznej Brazylii, Puerto Rico, Meksyku, gorących Włoch i Hiszpanii, mglistej Anglii, z Francji i Niemiec, a nawet mroźnej Skandynawii. Z głośników popłyną nie tylko hity wielkich gwiazd, ale też utwory młodych debiutantów - m. in. angielskiego zespołu The Hoosiers - Mr. A z albumu The Trick To Life.

- Prawie rok pracowaliśmy nad przygotowaniem ścieżki dźwiękowej do gry FIFA 08. Na płycie znalazło się najwięcej utworów w historii tej gry, a dobieraliśmy je tak, aby reprezentowały różne zakątki świata. Produkcji muzyki towarzyszyły także inne, bardzo ważne wydarzenia. Zespoły Junkie XL, Jupiter One i Datarock podpisały kontrakty z naszą wytwórnią Artwerk. Przewidujemy, że podobnie jak w latach poprzednich, najgorętsi artyści roku wyłonią się właśnie z tła dźwiękowego naszej gry. – powiedział Steve Schnur, zarządzający działem muzyki w Electronic Arts.

Premiera FIFA 08 już 28 września! Gra będzie dostępna w polskiej wersji językowej na PC DVD, PlayStation 2 oraz po raz pierwszy na Xbox 360. W tych wersjach usłyszymy komentarz legendarnych polskich komentatorów, Dariusza Szpakowskiego i Włodzimierza Szaranowicza. W FIFA 08 można będzie zagrać również na PlayStation 3, PSP, Wii, NDS i telefonach komórkowych. Tylko w FIFA rozegrasz mecze drużynami Orange Extraklasy i reprezentacją Polski.

Matheo - Sob 15 Wrz, 2007 14:15

Cytat:
Prawie rok pracowaliśmy nad przygotowaniem ścieżki dźwiękowej do gry FIFA 08

Tyle czasu nad sciezkowa dzwiekowa :roll: po co? Nie lepiej byloby nad grywalnoscia popracowac?

Santino - Sob 15 Wrz, 2007 14:26

No i się dowiedzieliśmy że EA Sports robiła cały rok muzyczkę. Bo przecież lepiej dopracować to, co od wielu lat jest dobre, a mniej wazne, a to co najwazniejsze, czyli samą grywalność przebimbać. Tak jak sądziłem, 08 od 04, jak poprzedniczki, będzie się różniła tylko muzyką, i innymi pierdółkami.

HALA Electronic Arts!

kubik - Sob 15 Wrz, 2007 18:46

Ma ktoś ochotę zmierzyć się w fife online ? Ktoś chętny do gry?
Dydo - Sob 15 Wrz, 2007 20:07

Poczekajmy do wyjścia Fify 08, wtedy będe mógł zagrac. Poza tym.. masz oryginała czy pirata ? Nie chce mi się specjalnie do jednego czy dwóch spotkań instalować Fife 07..
kubik - Sob 15 Wrz, 2007 23:16

Myślałem, że może ma ktoś akurat zainstalowaną gre i ma chęć zagrać ;) Pograłem ze znajomymi. Ale jakby ktoś z forum chciał zagrać, to bardzo chętnie.

BTW. Do gry w sieci nie potrzebna jest gra w wersji oryginalnej ;)

Dydo - Sob 15 Wrz, 2007 23:58

kubik napisał/a:
Myślałem, że może ma ktoś akurat zainstalowaną gre i ma chęć zagrać ;) Pograłem ze znajomymi. Ale jakby ktoś z forum chciał zagrać, to bardzo chętnie.

BTW. Do gry w sieci nie potrzebna jest gra w wersji oryginalnej ;)

No może się skusze jutro :D Ale.. jesli nie masz oryginała to czy możesz hostować ? Bo ja niestety nie mam takiej możliwości, mam stałe IP. No chyba, że masz oryg. to pykniemy na EASO.

kubik - Nie 16 Wrz, 2007 00:29

Dydo napisał/a:
No może się skusze jutro :D Ale.. jesli nie masz oryginała to czy możesz hostować ? Bo ja niestety nie mam takiej możliwości, mam stałe IP.

Mogę spokojnie hostować oczywiście :) Właściwie jak masz stałe IP to po zainstalowaniu hamachi możesz chyba też normalnie hostować.

Cytat:
No chyba, że masz oryg. to pykniemy na EASO

Niestety nie mam tak dobrze, że co roku dostaje oryginałka ;)

Dydo - Nie 16 Wrz, 2007 12:44

kubik napisał/a:
Właściwie jak masz stałe IP to po zainstalowaniu hamachi możesz chyba też normalnie hostować.

Można spróbowac przez hamachi, ale nie wiele to da, że mam bardzo szybkie łącze, bo zazwyczaj na hamachi chodz wolniej.

Michal - Nie 16 Wrz, 2007 17:35

Grałem w demo FIFY 08. Mimo iż udostępnili jedynie opcję meczu, moja opinia jest bardzo zła.

Nie zauważyłem zbyt dużych różnic w porównaniu do 07. Powiem więcej, dostrzegłem jedynie to, iż jest gorzej (możliwe że jest to jedynie złudzenie, ponieważ liczyłem na produkt lepszy, otrzymałem ten sam) Coś tam czytałem że w 08 cała drużyna a się ustawiać odpowiednio do danej akcji, a nie jak poprzednio jedynie czterech najbliższych zawodników. Niestety, nie odczułem wyraźnej różnicy.

Największą zmianą w porównaniu do 07 jest delikatna zmiana sterowania. Np. aby zmienić zawodnika naciskamy q, a nie s. I to chyba tyle. Co do grafu się nie wypowiem, ponieważ demo umożliwia tylko grę na najniższych detalach. Animacje wyglądają lepiej niż poprzednio.

P.S. Mam 1mb i przez hamachi gra mi się bardzo dobrze.

Dydo - Czw 20 Wrz, 2007 22:48

http://www.fifaserwis.com...ge=news&id=9431 - Ukazał się film, na którym widać jak wygląda kolejna nowinka dotycząca Fify 08. Na filmie widzimy tryb Be a pro, czyli Zostań gwiazdą. Szczerze mówiąc ciekawie zapowiada się ten tryb, nawet nieźle to wygląda. Premiera już tuż, tuż :)
Pietrek - Pią 21 Wrz, 2007 14:01

Fajnie to wyglada, tylko ze to jest film z xBoxa :/ Wiec na PC to bedzie kaszanka ogladac z bliska kartonowych pilkarzy :/
soska66 - Pią 21 Wrz, 2007 17:47

W PESie ta 'nowinka' juz jest od 2 wydan gry ... a moze nawet dluzej :)
Santino - Pią 21 Wrz, 2007 18:22

soska66 napisał/a:
W PESie ta 'nowinka' juz jest od 2 wydan gry ... a moze nawet dluzej :)

Od trzech(a być może nawet od czterech, bo nie grałem w PES3) :) W poprzednich Fifach(mówię o 06, bo z 07 miałem bardzo krótką przygodę) piłkarze nie rozwijali się ani trochę. Więc to nie jest żadna rewolucja. W ilu jeszcze rzeczach FIFA jest daleko za PES4?

pershing - Wto 25 Wrz, 2007 13:05

http://ex-torrent.pl/pozycja,70067 FIfa 08 - torrent
Pietrek - Wto 25 Wrz, 2007 15:05

Juz pobieram "kopie bezpieczenstwa" wieczorem powinna byc ale czytajac komenty, tych co juz grali to:

Cytat:
Pograłem trochę i .......... KSERO jedno wielkie KSERO Nie zmienilo sie NIC!! oprócz czerwonej 8 i skladow SYF I PADAKA a cena 139zl za TO

hmmm ... :roll:

Santino - Wto 25 Wrz, 2007 15:50

Dla zaintertresowanych - wyszło już demko PES2008, oraz Orange Ekstraklasa Patch 3.0 do PES 6 :D

Takich komentarzy że ksero będzie mnóstwo....

Gilu - Wto 25 Wrz, 2007 17:07

pershing napisał/a:

Skąd oni to mają, skoro według oficjalnej strony i kilku innych źródeł światowa premiera jest dopiero w piątek?

Pietrek - Wto 25 Wrz, 2007 18:04

Gilu napisał/a:
pershing napisał/a:

Skąd oni to mają, skoro według oficjalnej strony i kilku innych źródeł światowa premiera jest dopiero w piątek?

Co do do grupy FLT to sie zdziwilem ale byly przypadki jak Hatred, Deviance udostepnialy wczesniej gry. Maja po prostu dojscia :wink:

Co do Dema PES 2008, sciagne dopiero jutro ale czytalem zeby otrzymac pelen efekt graficzny potrzebny jest Pixel Shader 3 i to mnie bardzo cieszy :D

pershing - Wto 25 Wrz, 2007 18:27

Juz nie pierwszy raz gra jest dostepna w sieci przed premiera.
Na razie mam 62%, mam nadzieje, ze jak sciagne i zainstaluje to sie nie zawiode. Bo nie po to sciagam prawie 3 GB zeby pozniej usunac :D

Dydo - Wto 25 Wrz, 2007 19:19

Gilu napisał/a:
pershing napisał/a:

Hmm.. gdyby u nas była inna premiera i za granicą inna (wcześniejsza) to jeszcze bym uwierzył w ich 'dojścia', bo problemem nie jest znalezienie gdzies za granicą Fify, ale światowa jest 28 Wrzesnia, więc jakoś nie bardzo wierze w to, że to FIFA 08 ;) No ale mogę się mylić, jednak pozostaje przy swoim zdaniu ;)

Pietrek - Wto 25 Wrz, 2007 23:26

Wiec, kopie bezpieczenstwa mam na komputerze :D

1) Pierwsze do czego sie moge do czepic to samo instalowanie. Wczesniejsze wersje mialy fajne zdjecia i takie tam, teraz samo okienko :/
2) Pierwszy filmik po odpaleniu gry :wleb: on juz obrzydza granie takie to plastikowe nie to co intro z 06, ktore ogladalem co wlaczanie gry :D
3) W menu tylko zmienione kolory
I teraz juz wiecej bedzie pozytywow
4) 3 tryby gry: Classic, granie 1 zawodnikiem, granie jedna formacja(obrona, pomoc, atak). I to jest nawet fajna rzecz :D
5) Trudniejsza rozgrywka (jak dla mnie) Zagralem narazie jeden mecz na tym Semi-Pro i 2-2 z tym 2 klubem z Madrytu.
6) Jesli ustawicie detale na Fulla to w powtorkach macie jakies takie dziwnie zamazany obraz. Jak dla mnie cos nowego na +
7) Jak narazie ostatnia rzecz. Wczesniej dawalem te Screeny z ta niedociagnieta murawa i... nasze kochane EA nie zrobilo nic z nia :] .

Jak narazie nie jest zle, jutro zaczne sezon wiec zobacze jak to jest do konca :wink:

Michal - Sro 26 Wrz, 2007 07:09

Żadnych dojść być nie musi. Ktoś pracuje w empiku, czy sam ma swój sklep, a że fifa to nie harry potter (księgarze dostają go na 5 minut przed otworzeniem sklepu w dniu premiery) to pewnie ktoś wrzucił do internetu od razu jak otrzymał pudła.
sirhenry91 - Sro 26 Wrz, 2007 15:12

E tam będziecie kupować ..lepiej zostawić kompa na parę dni włączonego. Ja zaczynam ściągać z osloskopa.
Macie link jakby ktoś nie wiedział : http://www.osloskop.net/r/36710.html

Dydo - Sro 26 Wrz, 2007 16:31

Do mnie gra dojdzie prawdopodobnie jutro. Pogram tylko dlatego, aby zbić nudę, rozpocząć nowy sezon jakimś średniakiem lub beniaminkiem i wywalczyć mistrzostwo kraju na najwyższym poziomie rozgrywki, jak to miało miejsce w Fifie 07 :P No i dlatego, aby odpocząć trochę od FM'a 07 i nabrać sił na nowego :D
vonmigal - Sro 26 Wrz, 2007 21:31

słuchajcie ostatnio się zastanawiam nad kupnem konsoli, polecalibyście mi bardziej xboxa czy playstation oczywiście tak pod kątem pify pes itp...
Pietrek - Czw 27 Wrz, 2007 00:07

Troche OT ale zalezy ile masz kasy i jaki masz TV. Bo bez sensu wydawac 3000zl na PS3 czy 1500 zl na xbox'a jesli nie masz w telewizorze HD. Ja bym kupowal xboxa bo jest tanszy i Microsoft coraz wiecej gier wydaje na swoje "pudelko" lub kupuje cale prawa do tej gry, ze Sony i Nintendo moga tylko pomarzyc o tej grze. Za to Sony ma blu-ray'a czego (nie jestem pewien) nie ma Xbox. :wink:

Najlepiej nie kupuj PS3 ani xboxa, tylko 4GB ramu, Geforca 8800GT, jakiegos Intela, mala elektrownie i czekaj na Crysis :twisted: :wink:

Dydo - Pią 28 Wrz, 2007 13:42

Nie no.. padłem. FIFA 08 została wczoraj wysłana poprzez firmę LEM, która wysyła Fifę do tych, którzy ją zamówili na naszym serwisie. No i się zaczeło, dzieciaki non stop się zalą, że jeszcze Fify nie ma itd. Więc napisałem posta, tłumacząc im enty raz, że za wszelkie opóźnienia odpowiada Poczta i na końcu napisałem "Może poskarżcie się rodzicom, hmm ? Ciekawe jak zareagują.. :] ". Odzywa się do mnie cały boss serwisu i mówi mi, że otrzymaliśmy już 5-10 maili ze skargami, ze ich dziecko nie moze sie doczekac i ze zazdrosci innym co kupli w MM/empik, itp. :D Ja wale.. ludzie nie mają co robić :lol3: Takie gry niszczą dzieciakom rozum, nawet rodzicom.. Poległem! :lol2:
Andrés - Pią 28 Wrz, 2007 17:19

Pytanie do wszystkich, którzy już grali już w FIFE 08.
Zmieniło się coś?? Fajna jest ta gra? Bo zastanawiam się nad kupnem. :D
Dzisiaj wchodzę do MM, a tam FIFA za 99 zł. Sprawdzam w Empiku w tym samym budynku - 129 zł... 8O

Pietrek - Pią 28 Wrz, 2007 18:32

Odradzam, no chyba ze za duzo masz kasy. Dodane tylko 2 nowy tryby gry i nic pozatym, wiec na gre za 100 zl to o wiele za duzo
Santino - Pią 28 Wrz, 2007 19:01

Barca_Andrzej napisał/a:
Pytanie do wszystkich, którzy już grali już w FIFE 08.
Zmieniło się coś?? Fajna jest ta gra? Bo zastanawiam się nad kupnem. :D
Dzisiaj wchodzę do MM, a tam FIFA za 99 zł. Sprawdzam w Empiku w tym samym budynku - 129 zł... 8O

Zestaw filmów z Alem Pacino da ci dużo więcej radochy. Od 04 mało co się zmieniło....

Małe pytanko - próbował ktoś odpalić demo PES 2008 na starszej karcie graficznej?

Andrés - Pią 28 Wrz, 2007 19:40

Santino napisał:
Cytat:

Zestaw filmów z Alem Pacino da ci dużo więcej radochy

Heh, a planuję właśnie zakup trylogii Ojca Chrzestnego lub też 3-paku filmów z Alem Pacino... :)

Santino napisał:
Cytat:
Małe pytanko - próbował ktoś odpalić demo PES 2008 na starszej karcie graficznej?

Ja odpalałem na lapie. Karta nie taka stara bo Geo Force 7400 GO. Powiem, że na najwyższych detalach się przycina. Z tym, że różnie bywa. Raz się tnie strasznie, a z kolei raz włączyłem na full i grałem ładnie, tylko chwilę się dłużej ładowało.

stivo - Sob 29 Wrz, 2007 14:17

W Empiku Fifa była już na dzień przed premierą.. ile dni wcześniej się tam pojawiła tego nie wiem..
Gilu - Sob 29 Wrz, 2007 14:22

Włączam, pojawia mi się czarny ekran i żeby wyjść muszę zresetować komputer :/ Jakieś rady?
Pietrek - Sob 29 Wrz, 2007 14:36

Wiecej informacji czy to demo czy pelna, orginal czy nie, jak komputer masz :?:
ma2 - Sob 29 Wrz, 2007 14:47

pierwsze co mi się rzuciło w oczy to opaska kapitana Barcelony za którą służy hiszpańska flaga.
Gilu - Sob 29 Wrz, 2007 14:56

Pietrek napisał/a:

Pełna wersja, nieoryginalna, mam Windowsa XP Professional Intel Celeron 1,8 GHz, 256 MB RAM, karta graficzna GeForce4 MX440 64MB, DirectX 9.0c.

Pietrek - Sob 29 Wrz, 2007 15:37

Gilu napisał/a:
Pietrek napisał/a:

Pełna wersja, nieoryginalna, mam Windowsa XP Professional Intel Celeron 1,8 G
Hz, 256 MB RAM, karta graficzna GeForce4 MX440 64MB, DirectX 9.0c.

Chyba jest to wina karty, bo nowe gry nie chodza na MX. Pojdzie Ci na Gerforce 2 a na 4 jesli to jest MX nie ruszy :wink:

Santino - Sob 29 Wrz, 2007 16:02

Wg. mnie często gdy piszą na pudełku że gra nie chodzi na GF MX to ściema. Na PES od 4 do 6
jest napisane, że na MX nie chodzi. Cała trójka śmigała pięknie, mimo tego napisu. Ale np. Godfather juz nie chciał pójść :cry:

Gilu - Sob 29 Wrz, 2007 17:02

Racja Santino. Wszystkie PES-y chodzą na tej karcie wyśmienicie i podobnie miałem z Ojcem Chrzestnym. No nic, chyba trzeba zbierać na nową kartę...
Dydo - Sob 29 Wrz, 2007 21:21

Gilu napisał/a:
Pietrek napisał/a:

Pełna wersja, nieoryginalna, mam Windowsa XP Professional Intel Celeron 1,8 GHz, 256 MB RAM, karta graficzna GeForce4 MX440 64MB, DirectX 9.0c.

Na 100% jest to wina karty graficznej, niestety. Była o tym informacja, że na MXach niestety FIFA nie pójdzie. Jeśli nie masz innych wydatków a chcesz sobie czasem poszpilać w Fife lub inne gry, które nie chodzą na MXach, to zbieraj kase na karte ;)

Santino - Sob 29 Wrz, 2007 21:31

To może jakieś rady(dla mnie coś na AGP), bo zarówno ja, jak i chyba Gilu chcemy odesłać GF MX na zasłużoną emeryturę. Ja myślałem nad czymś z serii GF 7300GT.
kubik - Sob 29 Wrz, 2007 22:34

Santino napisał/a:
To może jakieś rady(dla mnie coś na AGP), bo zarówno ja, jak i chyba Gilu chcemy odesłać GF MX na zasłużoną emeryturę. Ja myślałem nad czymś z serii GF 7300GT.

OT: Ja tam polecam przetestować Radeoniki ;)

Gio Dos Santos - Nie 30 Wrz, 2007 11:37

Wiecie może kiedy FIFA 2008 wyjdzie na PC w polskich sklepach, bo wiem, że 28 września była premiera, ale w sklepach jeszcze jej nie widziałem :?:
Michal - Nie 30 Wrz, 2007 12:28

Zagrałem w pełną już wersję i stwierdzam, że jest to kolejna łatka na fifę 2004.

Jedyną nowością jest tryb be a pro, jednak tryb ten ma sens jedynie kiedy chcemy, np. takim Włodarczykiem przejść przez wszystkie etapy wspaniałej kariery, aby ostatecznie skończyć w klubie milion lecia według "Chi-Cha" :lol3: (czyt. prawie jak FIFA)

Natomiast tryb be a pro nie ma sensu kiedy chcemy powariować sobie np. Ronaldinho czy Messim w Barcelonie, bo gra ogranicza się do żmudnego starania się o otrzymanie piłki, kiedy minie pierwsza połowa i w końcu ją dostaniemy nasze zadanie ogranicza się do minięcia jednego rywala i podania do Eto`o, który pokonuje (lub nie bramkarza) W sumie (nie licząc strzałek) musimy kolejno nacisnąć: shift i s.

A sama rozgrywka niczym nie różni się od fify 07.

Czyli, w skrócie - "żenua" :roll:

Gio Dos Santos - Nie 30 Wrz, 2007 12:43

Ten tryb "be a pro" może być ciekawy, ale ocenie go dopiero kiedy zobacze. Mam nadzieje, że zdziwię się, jednak pozytywnie 8) . Myky mam prośbę mógłbyś mi ten nowy tryb dokłdaniej przybliżyć, bo jestem niezmiernie ciekawy :>
Michal - Nie 30 Wrz, 2007 13:00

Cóż... Niewiele jest do przybliżenia. Masz do wyboru tryb kariery be a pro i mecz towarzyski be a pro. Dodatkowo istnieje możliwość grania całą formacją, jednak wyłącznie w meczu towarzyskim.

W be a pro wybierasz sobie drużynę i zawodnika, którym chcesz grać. Opis przebiegu takiego meczu opisałem w poprzednim poście :P Przed spotkaniem otrzymujesz dwa zadania, jedno do osiągnięcia przez Twojego zawodnika, drugie przez całą drużynę. Np. musisz przez przebiec z piłką przy nodze pół kilometra, a Twoja drużyna musi mieć 60 % czasu przy piłce.

Po meczu dostajesz ocenę i dodatkowe punkty za wykonanie poszczególnych zadań. Dodatkowo dostępne są dosyć obszerne statystyki - ilość strat, przejęć, udane dryblingi, nieudane, liczba strzałów, liczba strzałów z dystansu itp. itd.

Na razie mam rozegranych 5 meczy więc jeszcze nie wiem jak dokładnie to działa, ale za otrzymane punkty możesz awansować o jeden poziom wyżej. Nie wiem jakie są z tego korzyści, ale podejrzewam, że im wyższy poziom, tym więcej Ci podają, a i umiejętności zawodnika wzrastają.

Jak masz jeszcze jakieś pytania to wal.

ma2 - Nie 30 Wrz, 2007 13:06

Aby otrzymać podanie wystarczy nacisnąć S, A lub E w zależności jakie podanie chcemy otrzymać. Jeżeli chcemy aby partner wykonał strzał w danym momencie naciskamy klawisz D. Po zdobyciu 1000 punktów otrzymałem 10 punktów atrybutów które mogłem dowolnie przydzielić swojemu zawodnikowi rozwijając jego umiejętności. Według mnie tryb Be a Pro powinien być znacznie bardziej rozbudowany, coś na miarę New Star Soccer. Sama FIFA nie jest żadną rewelacją i nie sądzę abym pograł w nią dłużej niż do czasu pojawienia się na rynku nowego Pro Evo.
Ero - Nie 30 Wrz, 2007 15:33

Ja zagrałem w demo 08 i wyłączyłem. Czy panowie z EA Sports nie widzą, że odgrzewany kotlet 4 lata z rzędu traci smak ? Po prostu to jest tak słabe, że hej.
Ja obecnie kontynuuje swoją karierę w 07 i gra mi się bardzo przyjemnie.
Żeby EA pomyślało i zrobiło taką FIFĘ, w której mielibyśmy:
- strzały z dystansu z 06
- rzuty wolne z 05
- przebieg meczu i wydarzeń jak w poprzednich częściach
- bardziej dopracowaną karierę, w której gra się więcej niż 16 sezonów
- bardziej żywiołowy i energiczny komentarz Włodka&Darka
- sklepik fana a'la 05 lub 06&07
- lepszą grafikę i kontury piłkarzy

Michal - Nie 30 Wrz, 2007 15:53

ma2 napisał/a:
Aby otrzymać podanie wystarczy nacisnąć S, A lub E w zależności jakie podanie chcemy otrzymać. Jeżeli chcemy aby partner wykonał strzał w danym momencie naciskamy klawisz D. Po zdobyciu 1000 punktów otrzymałem 10 punktów atrybutów które mogłem dowolnie przydzielić swojemu zawodnikowi rozwijając jego umiejętności. Według mnie tryb Be a Pro powinien być znacznie bardziej rozbudowany, coś na miarę New Star Soccer. Sama FIFA nie jest żadną rewelacją i nie sądzę abym pograł w nią dłużej niż do czasu pojawienia się na rynku nowego Pro Evo.

Tak szczerze to o tym nie wiedziałem :P Masz jeszcze może jakieś porady?

Ja się zastanawiam w jaki sposób można sterować bramkarzem. Wiem, że kiedy jest sytuacja sam na sam wciskamy shift i sterujemy bramkarzem, ale co dalej to już nie.

Pietrek - Nie 30 Wrz, 2007 16:10

Ero napisał/a:

Ja tylko maks 2 sezon gralem w 07, w 06 zagralem 3 bo juz nie moglem grac - nudzilo mi sie. Koncowke sezonow to wlaczalem symulacje :wink: Kto gra 16 sezonow 8O

Ero - Nie 30 Wrz, 2007 16:45

Pietrek napisał/a:
Ero napisał/a:

Ja tylko maks 2 sezon gralem w 07, w 06 zagralem 3 bo juz nie moglem grac - nudzilo mi sie. Koncowke sezonow to wlaczalem symulacje :wink: Kto gra 16 sezonow 8O

Ja też nigdy nie dograłem 16 sezonów, ale takie ogranieczenie jest niepotrzebne. Ja w 07 gram 3 sezony Barcą, a teraz gram 2 sezon 1-gwiazdkowym Torquay, więc jeżeli ktoś chce zrobić coś z niczego to fajnie jest pograć więcej niż 16 sezonów (chociaż to i tak dużo)

Santino - Nie 30 Wrz, 2007 18:24

Ero napisał/a:
Pietrek napisał/a:
Ero napisał/a:

Ja też nigdy nie dograłem 16 sezonów, ale takie ogranieczenie jest niepotrzebne. Ja w 07 gram 3 sezony Barcą, a teraz gram 2 sezon 1-gwiazdkowym Torquay, więc jeżeli ktoś chce zrobić coś z niczego to fajnie jest pograć więcej niż 16 sezonów (chociaż to i tak dużo)

Wg. mnie przyjemmniej się gra jeśli wiemy że gra kiedyś się skończy, nie tak jak w PES gramy dopóki nie zbankrutujemy. W ogóle kariera w Fifie jest jedyną rzeczą, która jest lata świetlne przed PES(bo muzyka i komentarz z Fify do PES jest na necie). Jest dużo bardziej realistyczna i przyjemniejsza. Ciekaw jestem czy KONAMI zmieniło tryb kariery w PES 2008.

Ero napisał/a:

Żeby EA pomyślało i zrobiło taką FIFĘ, w której mielibyśmy:

- rzuty wolne z 05

O tak. Strzelanie wolnych w 2005 to była czysta poezja. 95% lądowało w siatce :D

Ero napisał/a:

- sklepik fana a'la 05 lub 06&07

W 2005 wg mnie skandalem było, żebym do każdego stadionu kupował oświetlenie...

Ero napisał/a:

- lepszą grafikę i kontury piłkarzy

Takie rzeczy tylko w produktach KONAMI :]

Gilu - Nie 30 Wrz, 2007 21:20

Santino napisał/a:
W 2005 wg mnie skandalem było, żebym do każdego stadionu kupował oświetlenie...

I trzecie komplety strojów...

Ero - Nie 30 Wrz, 2007 21:43

W 2005 z wolnych strzelało się z 95- procentową skutecznością, ale chyba tylko na amatorze :p Później już nie było kolorowo.
Wg mnie sklepik fana w każdej FIFIE jest ciekawy. To jest po prostu taki bajer. Możesz kupowac takie pierdoły jeżeli masz ochotę, a jeżeli nie to nie :) Fajne również dla mnie są wyzwania w 07, dzięki którym możesz np. odblokowac 5 poziom trudności.
Wracając do kariery to ja wolę grać ile chce, a nie tyle ile panowie z EA sobie ustalili. Po za tym fajnie by bylo gdyby powstała opcja np. odejścia na emeryturę po sezonie i tym samym zakończenie kariery.

Michal - Wto 02 Paź, 2007 15:30

Fifa 08 na xboxa oraz na PC. Nie muszę chyba mówić które zdjęcie z jakiej gry.

Mogliby chociaż troszkę spróbować dorównać temu xboxowi. Niestety, dostaliśmy naprawdę kiepski graficznie (i nie tylko) produkt.

Matheo - Wto 02 Paź, 2007 17:00

Nie powiem bo różnica jest kolosalna, ale też trzeba spojrzeć na to, że są to dwa całkiem inne zdjęcia, więc dokładniejsze porównanie jest cięższe, na pewno nie można dyskutować, że na xboxa zdecydowanie lepiej to będzie wyglądało. Ale jak są już takie porównania to niech będą dwa takie same zdjęcia.
Santino - Wto 02 Paź, 2007 17:53

Mi to wystarczy. Proszę zobaczyć na koszulkę ManU, w wersji PC nie ma białych cienkich pasków. Herb jest także inny. Wykonanie PC jest znowu o klasę gorsze.
Gio Dos Santos - Wto 02 Paź, 2007 18:46

Mam jeszcze pytanko. Czy w trybie "be a pro" można wybrać zawodnika dowolnego np.Valdesa, Puyola itd. czy tylko tych wybranych przez EA :?:
ma2 - Wto 02 Paź, 2007 19:17

Można wybrać dowolnego zawodnika (z wyłączeniem bramkarza) lub stworzyć własnego. Ja nie dałem rady dokończyć nawet pierwszego sezonu, bo gra stała się po prostu nudna. Mimo iż nie grałem w żadną FIFĘ pewnie z 5 lat.
cuth - Sro 03 Paź, 2007 10:51

A ja nie rozumiem czemu mi fifa nie działa..:| Ten sam problem co kiedys opisywałem z 07, czyli ekran robi sie czarny i wraca do Windows'a.. Moja konfiguracja: P4 2,8Ghz HT, 256RAM, geForce FX5700, directX 9c (aug2007), karta muzyczna zintegrowana... WTF!?
Andrés - Sro 03 Paź, 2007 12:48

Cuth napisał:
Cytat:
A ja nie rozumiem czemu mi fifa nie działa..:| Ten sam problem co kiedys opisywałem z 07, czyli ekran robi sie czarny i wraca do Windows'a.. Moja konfiguracja: P4 2,8Ghz HT, 256RAM, geForce FX5700, directX 9c (aug2007), karta muzyczna zintegrowana... WTF!?

Za mało ramu. Jednak 256 to w dzisiejszych czasach bardzo mało. I pewnie karta graficzna trochę za słaba.

cuth - Sro 03 Paź, 2007 16:53

Sorry pomylilem sie. Mam 512MB ram:] Karta graficzna rozumiem, ze moze byc ciut za slaba, zeby na full detalach nie grac, ale intro i menu chyba sie powinno odpalic :]
Moze pomoze wam to w poradzeniu mi, ale jak mialem taki sam problem z fifa07, to jej spokojnie działało..

----------
Nie rób syfu. Jak wstawiasz 5 takich samych postów, to użyj |x| w prawym górnym rogu ramki posta i wywal 4 z nich. -Mod.

EDIT: Sorka, zobaczyłem to dopiero jak na maila dostalem info, ze mod pokasował moje posty. Mialem wczesniej awarie kompa i musiałem cos tak poklikać, ze sie wysłalo 5 razy - sorry za nie potrzebna robote.

Cross - Sro 03 Paź, 2007 21:34

Apropo tych duzych roznic miedzy Fifa na PC a Xboxa 360. Jak powiedzial w wywiadzie jeden z autorow tej gry, wersja pecetowa byla tworzona wraz z ta na PS2, zakwalifikowane jako current-gen, a Xboxowa to next-genowa tak jak ta na PS3. Oczywiscie mozna by stworzyc Fife na peceta z wykorzystaniem mozliwosci 4 rdzeniowych procesorow, najnowszych kart graficznych, ale wtedy kupiloby ja 90% graczy mniej niz teraz.

Dla mnie to bez roznicy, obojetnie czy pecetowa Fifa to next czy current-gen, gra jest conajwyzej przecietna i nawet transferu mi na nia szkoda marnowac.

Gio Dos Santos - Sob 13 Paź, 2007 16:59

Pograłem sobie troszkę w FIFĘ 2008 i rzeczywiście jest ona prawie podobna do części 2007. Tryb be a pro jest tylko jedno-sezonowy, ponieważ chodzi w nim o to, że kiedy wbijają do ciebie kumple to razem możecie sobie w tym trybie pograć (troszkę powiało biedą). Tak wogóle to w częsci 08 lekko odpicowali grafę i ulepszyli samą grę w trybie meczu. Np.trudniej przebić się przez obrońców przeciwnika itp. Ogółem powiedziawszy nie widać ogromnej zmiany :roll:
Duche - Sob 13 Paź, 2007 17:33

Wiecie jak robić sztuczki na klawiaturze ? widziałem w sieci wiele filmików pokazujących jak je robić, ale na padzie, a to mnie mało interesuje. Wiem, że można robić na c i shifcie, ale widziałem na różnych filmikach takie rzeczy, że aż dech zapierało.

Ronaldinho samba

Widzicie co można zrobić. Teraz tylko pozostaje pytanie, jak to zrobić. Wie ktoś ?

Pietrek - Sob 13 Paź, 2007 18:47

Wiekszosci tych trickow nie zrobisz bo to film z xboxa, a na kompie to tylko pad, ale musi to byc pad firm takich jak Logitech, Saitek, Microsoft tych fim ktore maja przypisane w cofingu swoje pady. W 07 zmienialem w cofingu opcje zeby tricki dzialaly na starego easytecha i poszlo. Bylo troche roboty ale dzialalo.
kenzo87 - Wto 23 Paź, 2007 12:17

Nie wiem czy zauważyliście, ale Szpaku raz woła na Yayę raz Toure, a raz Xiao Feng Li :?
Może się czepiam, ale ot taki psikus;]

Santino - Wto 23 Paź, 2007 13:56

kenzo87 napisał/a:
Nie wiem czy zauważyliście, ale Szpaku raz woła na Yayę raz Toure, a raz Xiao Feng Li :?
Może się czepiam, ale ot taki psikus;]

W Pro - Evo 6 Borek wołał na Marqueza Nelson. Czyżby Rafa potajemnie zmienił nazwisko i tylko Borek wie na jakie :>

socio - Nie 30 Mar, 2008 21:04

gra z was ktos w fife przez neta ??gracie w jakis turniejach??
Matheo - Nie 30 Mar, 2008 21:28

Ja gram przez neta ale w gronie rodzinnym, że tak to nazwę :wink: Jak co to podbijaj na gg pykniemy kiedyś partyjkę :)
luisek - Sro 23 Kwi, 2008 15:13

mam pytanie czy jak mam fife nieoryginalna to czy moge grac w sieci z innymi kolesiami???
Maciek1195 - Sro 23 Kwi, 2008 16:56

MOżesz bo ja tak grałem
Pietrek - Sro 23 Kwi, 2008 19:55

łaczysz sie z kolega przez jego własne IP, lub przez program Hamahi. Przydziela on Ci własne IP, sa mniejsze lagi :wink:
socio - Sro 23 Kwi, 2008 23:51

moze zrobimy jakiś mini turniej na tym forum w fife
Matheo - Czw 24 Kwi, 2008 17:41

Ja jestem za :D

PS. jeżeli ktoś chce pyknąć meczyk to podbijać na gg.

PS2. socio co się stało, że nie chcesz już grać :D

socio - Pią 25 Kwi, 2008 21:24

Matheo napisał/a:

PS2. socio co się stało, że nie chcesz już grać :D

napisz to zagramy :]

Matheo - Pią 25 Kwi, 2008 23:22

Chętny ktoś na mecz? Bo socio na razie w dwumeczu 10-0 przegrywa :zwala:
baxxtyliusz - Pią 11 Lip, 2008 19:23

Chłopaki ktoś coś wie na temat 09 kiedy co i jak??? z góry dziękówa za info.
Pietrek - Pią 11 Lip, 2008 20:06

Ja wiem, ja wiem :D Bedzie to uznawany przez EA za "next-gen", a bedzie to kolejny patch na 06 :wink: Fifa sie skonczyla juz dawno. Dodadza nowy tryb i beda sie jarac tym jak przy wykonywaniu rzutów wolnych w Euro 2008. :wink:

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=11767

Coogar - Sob 12 Lip, 2008 01:55

Tak serio teraz zapytam - gra ktoś w to jeszcze?
Pietrek - Sob 12 Lip, 2008 08:24

Matheo :czarodziej:
Chris - Sob 12 Lip, 2008 08:47

Ja czasem odpalałem, ale ostatnio usunąłem. Może jeszcze kiedyś zainstaluję.

EDIT: Jestem na wakacjach to zapomniałem, ale cuth mi przypomniał ;) W EURO 2008 gram.

cuth - Sob 12 Lip, 2008 09:37

Mi się udzieliła magia Euro, a tym samym na twardzielu leży UEFA Euro 2008. Ale musze przyznac, ze gra b.b.b. sredniacka :] Najbardziej żalowo wygląda kiedy cała linia obrona, gracz koło gracza, wykonuje ten sam ruch radości, kiedy np. jest spalony ;] Zenua.
socio - Sob 12 Lip, 2008 10:54

ja gram moge zagrać z kims
baxxtyliusz - Sob 12 Lip, 2008 20:18

Zauważyłem większość błotem w Fife celuje a dla mnie ta gra jest rewelacyjna,a w PESa nie chce mi sie grać bo mi po prostu sie nie podoba.Grając na klasie światowej-strzelenie bramki-radość bezcenna i to jest najlepsze.Osobiście uważam że każda nowa edycja jest lepsza a kolosalna różnica nastąpiła w 08 grając na klasie światowej w 07 waliłem bramki jak na amatorze w 08.Z utęsknieniem czekam na 09.
pat_200 - Sob 12 Lip, 2008 22:06

baxxty79 napisał/a:
Zauważyłem większość błotem w Fife celuje a dla mnie ta gra jest rewelacyjna,a w PESa nie chce mi sie grać bo mi po prostu sie nie podoba.Grając na klasie światowej-strzelenie bramki-radość bezcenna i to jest najlepsze.Osobiście uważam że każda nowa edycja jest lepsza a kolosalna różnica nastąpiła w 08 grając na klasie światowej w 07 waliłem bramki jak na amatorze w 08.Z utęsknieniem czekam na 09.

Baxxty to ,musisz być leszczyk w PES-a hehe. Poważnie to PES nie ma konkurencji obiektywnie patrząc na grywalność. Ale każdy ma swoje zdanie.

Pozdro!!

makaay99 - Nie 13 Lip, 2008 21:28

Powiem wam że za dużo to w gry piłkarskie nie gram, ale bardzoej podoba mi się PES, ponieważ kiedy jeszcze była fifa 2005 było tyle błędów że z niej zrezygnowałem. Stanowczo PES lepszy
Michal - Sro 16 Lip, 2008 16:23

W nowym CD Action jest sporo napisane o zupełnie nowej oprawie graficznej. Mam nadzieję, że to prawda, bo grafika w FIFIE woła o pomstę do nieba. Ogólnie to 09 na pc ma się w końcu zbliżyć (a nawet zrównać) do świetnych wersji na X360 i PS3.

A ogólnie zapraszam do nowego cda bo jest tam naprawdę ciekawy artykuł o nowe fifie i nowych funkcjach (a tych ma być kilka)

A tutaj obrzek, który pokazałem kilka stron wcześniej. Moim zdaniem znakomicie obrazuje różnicę między grafiką na X360 a PC.

Pietrek - Sro 16 Lip, 2008 18:42

myky daj mi inne zdjecie z PC, to Ci w magicznyym programie Photoshop przerobie na screena z xboxa :wink:

Nie porownuj screena z gry, ze zdjeciami promujacymi gry :wink:

Cross - Sro 16 Lip, 2008 20:43

Co nie znaczy, ze rozniczy miedzy FIFA next-genowa a pecetowa nie ma roznicy. Bo jest kolosalna, ale z tego co tworcy mowia to ma sie zmienic. I najistotniejsza zmiana, rynek gier sportowych to ostatnio ktory nie wykorzystuje do sterowania combo klawiatura-mysz. Do teraz, w nowa FIFA bedzie mozna grac gryzoniem. I z tego co czytalem sprawdza sie to calkiem niezle.
baxxtyliusz - Sro 16 Lip, 2008 21:45

Chłopaki dajcie info jak z 09 będzie sie miało do grafiki.Do tej pory wszystko szło mi w GeForcie 5200MX z AMD i 256 Ram.Bo jeśli mają być zmiany to pewnie sprzętowo też pewnie coś za tym pociągnie...Z góry dziękówa za jakieś informacje...Pozdro.
Michal - Nie 20 Lip, 2008 20:01

Co nieco o nowej wersji gry: http://gamecorner.pl/game..._gralismy_.html , http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=4944
Sebol - Wto 14 Paź, 2008 22:21

Jak Wam sie podoba nowe dziecko ze stajni EA ? Grał już ktoś w numerek 09 ? Moje pierwsze odczucia bardzo pozytywne :) . Za równo jeśli chodzi o szatę graficzną, muzykę, czy w końcu samą rozgrywkę. Jednak narazie jestem jeszcze na etapie zagłebiania się w grę, więc może z czasem wykryje jakieś niedociągnięcia. Ale pierwsze wrażenia ? Całkiem w porządku :)
Andrés - Sro 15 Paź, 2008 00:24

A na jakiej platformie grywasz? PC czy konsola? Bo z tego co czytałem oba wydania gry robili zupełnie inni ludzie (z innych oddziałów EA). Jak zobaczyłem screeny z konsoli to szczena mi opadła. Konkretna grafika. Jednak na PC już tak fajnie nie jest. :)

Właśnie dlatego m.in. noszę się z zamiarem zakupu XBoxa 360. :wink:

luisek - Sro 15 Paź, 2008 07:19

no ja te juz sciagnelem sobie fife 09 ale po zainstalowaniu jak klikam na ikonke to wyskakuje mi cos takiego gdzie musze wpisac jakis kod rejestracyjny;/
Pietrek - Sro 15 Paź, 2008 17:32

Na PS3 gra jest kapitalna, lecz nie miałem szansy zagrać. Zagrałem na PC i oczywiscie odgrzany kotlet :/ Grafika dupna, tylko slepy może nabrać sie na to efekt, ktory wczesniej był w CMR: Dirt i Grid, czyli nałożenie smuzenia, gdzie nie widać nie dociagnieć graficzynych. Trawa 3d wyglada ładnie... przy przyblizeniach za lini koncowej. Gameplay ten sam co w 06,07,08 czyli DNO!!! Gratuluje idiotom, ktorzy kupili ta "gre" :wink:
Uszaty - Sro 15 Paź, 2008 17:36

Pietrek napisał/a:
Na PS3 gra jest kapitalna, lecz nie miałem szansy zagrać.

Nie widzialem, nie gralem, nawet nie dotknalem, ale jest zajebiste. Naprawde mocne - do Zlotych Mysli z tym.

Pietrek - Sro 15 Paź, 2008 23:45

Uszaty napisał/a:
Pietrek napisał/a:
Na PS3 gra jest kapitalna, lecz nie miałem szansy zagrać.

Nie widzialem, nie gralem, nawet nie dotknalem, ale jest zajebiste. Naprawde mocne - do Zlotych Mysli z tym.

Czytałem, słyszałem*, oglądałem gameplay ? źle to sformułowałem. Mozesz dodac, mi to dyndo :wink:

* nie jest to opinia fanboy'a ps3 :]

zuziazla - Czw 16 Paź, 2008 20:43

Ja katuję Fife 09 od 2 tygodni :P chyba tylko dlatego, że nie mam za bardzo w co grać. Muszę przyznać, że oczekiwałam czegoś więcej od EA GAMES.
Jutro odpalam PES'a 09 :) mam nadzieję, że on mnie nie zawiedzie :D
Gram na PC, nie grałam jeszcze na konsoli więc porównania nie mam. Ale wierzę na słowo, że na konsoli gra ta wygląda o wiele lepiej, jak z resztą poprzednie części ;)

Milinho - Czw 16 Paź, 2008 20:55

Ja na PS2 grałem w Fife 08, i wg mnie to nic szczególnego :D . A w Fife 09 jeszcze nie miałem okazji grać na konsoli, ale na PC podoba mi się. U siebie na najwyższych detalach nie mogę grać, ledwie mi na średnich działa, ale gdy byłem u kumpla, grałem na najwyższych z trawą 3D i bardzo mi się grafika podobała. Gra jest dużo fajniejsza niż poprzedniczka :D
Henry1991 - Pią 17 Paź, 2008 20:20

Jak dla mnie FIFa 09 jest najlepsza z całej serii :) Bardzo podobaja mi sie rozwiazania graficzne ( najbardziej podoba mi się murawa, kóra na moim sprzęcie prezentuje sie genialnie ). Co do rozgrywki to wiekszych zmian nie ma :) Mysle, że jest to obowiazkowa pozycja dla każdego fana serii :)
Pietrek - Pią 17 Paź, 2008 22:04

Henry w PES'a nie grałes :> ?
Henry1991 - Sob 18 Paź, 2008 11:44

Szczerze mowiac to jakos nigdy mnie do PES-a nie ciągło :D Kiedys tam grałem chyba w 2005 roku, ale nie bardzo mi przypadł do gustu :) Ale zastanawiam sie nad kupnem najnowszej odsłony, moze drogi kolego przyblizysz mi nieco bliżej charakterystyke gry :D
zuziazla - Sob 18 Paź, 2008 15:43

od wczoraj gram w nowego PES'a i muszę przyznać, że przebija Fife :P Chociaż nie pod każdym względem, ale na pewno pod względem grafiki i realności gry :)
Michal - Sob 18 Paź, 2008 15:46

Henry1991 napisał/a:
moze drogi kolego przyblizysz mi nieco bliżej charakterystyke gry :D

Gra polega na kierowaniu piłkarzami, których celem jest zdobycie jak najwięcej bramek.

O to chodziło?

Henry1991 - Sob 18 Paź, 2008 16:22

Oczywiście, ze... NIE ! Chodzi mi o grafike, trudnośc gry, jak i sama grywalnosc... Zuziala napisała, że gra jest niezwykle realna i grafika stoi na wysokim poziomie :) To juz mi daje jakis zarys gry i chyba skusze się "przetestowac nowego PES-a ;)
baxxtyliusz - Sob 18 Paź, 2008 17:39

Panie i panowie temat dotyczy Fifki a nie Pesa !!!

Mam za słabą grafe i ciut za mało ramu żeby dobrze było widać a co dopiero grać.Niestety narazie zostaje przy 07 i 08.

stivo - Sob 18 Paź, 2008 18:46

A ktoś widział jakieś spolszczenie, co by i komentarze Darka i Włodka zawierało?
Henry1991 - Sob 18 Paź, 2008 19:33

http://all-4u.pl/pelne-gr...do-fifa-09.html - pod tym adresem znajdziesz spolszczenie :) Dokładnie przeczytaj instrukcje, bo plik nie jest w formacie exe. Pozdrawiam :)
Hokkaido - Sro 26 Sie, 2009 13:43

Fifa 09 rządzi ;) . Szczególnie gdy gra się z kumplami, zgodzisz się ze mną Chris? Gra jest zajebista, gdy gra się razem z kolegą w drużynie. Ale kto co lubi. :)
wujo444 - Sro 26 Sie, 2009 17:02

Ja dorwalem 09 na PSP. Rozstanie z PESem na PC jest bolesne, i postanowilem sobie w ten sposob wypelnic. Zreszta, przy takiej cenie - 4 funty (~20zl ) - grzechem byloby nie kupic. A gierka, choc graficznie od wersji 99 rozni sie jedynie zroznicowanym wzrostem graczy, jest bardzo sympatyczna, przyjemne, choc szarze sztucznej inteligencji potrafia wpienic. Od kieszonsolki nie wymagam ultrarealizmu, raczej zabawy, i Fifa 09 pasuje jak ulal. Zeby tylko loadingi byly szybsze...
Chris - Sro 26 Sie, 2009 22:23

Hokkaido napisał/a:
Fifa 09 rządzi ;) . Szczególnie gdy gra się z kumplami, zgodzisz się ze mną Chris? Gra jest zajebista, gdy gra się razem z kolegą w drużynie. Ale kto co lubi. :)

Pewnie! Twierdzę, że wyrastam z gier, ale przy Fifie na konsoli bawiłem się jak 5-latek. :D Stwierdzam, że Fifa 09 na Xboxa jest świetna, a gdy gra się po 2 w drużynie to naprawdę zajebista zabawa. Ale samemu to już trochę mniej. No i Fifa jest fajną grą tylko na konsole, bo na PC to co roku dostaje się to samo, tyle że składy nowe. Cena 139,90 to także przegięcie. No ale od superhiperrealizmu jest PES, a Fifa od właśnie takiej zabawy moim zdaniem ;)

PS. Mógłby ktoś pomóc rozwiązać problem z nagrywarką poruszony w tym dziale? :)

wujo444 - Sro 26 Sie, 2009 22:56

Chris napisał/a:
Twierdzę, że wyrastam z gier (...)

Kuffa, ledwos z pieluch wyrosl, a juz chcesz gry rzucic? Do 25 roku zycia wylysiejesz :lol3:

Chris - Sro 26 Sie, 2009 22:59

wujo444 napisał/a:
Chris napisał/a:
Twierdzę, że wyrastam z gier (...)

Kuffa, ledwos z pieluch wyrosl, a juz chcesz gry rzucic? Do 25 roku zycia wylysiejesz :lol3:

Tja :D 2 tygodnie temu zacząłem grać w WarRocka i jakoś ciężko mi wyrosnąć z marnowania czasu przed kompem :P

titek1995 - Sro 02 Wrz, 2009 12:06

Mi najbardziej podobała się jednak 09 chociaż prawie niczym nie różniła się od 08 oprócz składów to jakoś lepiej się grało i na kompie i na playstation. Mam pytanie nie wiecie kiedy będzie premiera Fify 2010?
Fedo - Sro 02 Wrz, 2009 12:20

titek1995 napisał/a:
Mi najbardziej podobała się jednak 09 chociaż prawie niczym nie różniła się od 08 oprócz składów to jakoś lepiej się grało i na kompie i na playstation. Mam pytanie nie wiecie kiedy będzie premiera Fify 2010?

25.09 - 2.10.2009. Różne źródła, różnie podają.

titek1995 - Sro 02 Wrz, 2009 21:35

Fedo napisał/a:
titek1995 napisał/a:

25.09 - 2.10.2009. Różne źródła, różnie podają.

To jeszcze z miesiąc i będzie można znów pomaniaczć w fifke i znów będą kolejne nie przespane noce :D

titek1995 - Czw 10 Wrz, 2009 20:44

I pograłem w fife 2010. Bardzo się rozczarowałem, ale to bardzo, oczekiwałem na coś lepszego a tu takie szajstwo. Grafika przeciętna żeby nie powiedzieć słaba. A co mnie najbardziej dobiło to to że jak broni się karne to kamera jest z za bramki a nie jak było do tej pory z przed pola karnego. Nie zbyt gra mi się podoba.
Cross - Pią 25 Wrz, 2009 16:35

Po kilku latach przerwy postanowiłem sprawdzić, jak tam sobie EA Sports radzi ze swoją piłkarską serią. Oczywiście jako obiekt badawczy wybrałem demo na PS3, bo tego pecetowego syfu pewnie tykać nie warto.
Potwierdziło się to, co czytałem o FIFIE od ostatniej wersji, w wydaniu konsolowym PES nie ma do niej startu. EA Sports dostarczyli grę symulującą prawdziwy futbol, a nie zlepek kilku schematów i skryptów, jak to od jakiegoś czasu robi Konami. Jest trudniej niż w PESie, jest ciekawiej, jest bardziej realistycznie i jest ładniej.
Jakby się tak EA wzięło jeszcze porządnie za serię NBA to byłoby pięknie.

Pietrek - Pią 25 Wrz, 2009 20:24

a po co Ea ma się brać za to? Jest 2k9 :] Gra bardzo fajna. Co do fify 10 na pc, dostałem rozstroju żołądka od tego odgrzanego kotleta :x
Cross - Pią 25 Wrz, 2009 20:30

Tak, a po "ogromie" informacji prasowych, jakimi raczy nas 2K Sports, można się spodziewać, że 2k10 będzie bogate w świeże pomysły :] . A w razie czego, alternatywa, nawet do świetnej gry, zawsze się przyda.
PES kiedyś też był o setki mil świetlnych przed FIFĄ, jak widać po czasie konsumenci całkiem nieźle na tym wyszli. Jak zawsze na konkurencji.

titek1995 - Nie 27 Wrz, 2009 14:38

Fifa na PC z roku na rok jest coraz gorsza a nie wiem jak to jest na innych platformach, w tym roku chyba przerzucę się na PES bo demo Fify 10 jest tragiczne więc i pełna wersja dużo różnić się nie będzie.
Wierthino - Czw 01 Paź, 2009 07:13

no jakoś fify demo 10 jest tragiczna szczególne murawy
Juscik - Czw 01 Paź, 2009 17:47

W demo Fify 10 najpierw zagrałem u znajomego na Xboxie 360 i gierka zrobiła na mnie ogromne wrażenie- bardzo realistyczna, dużo ciekawych możliwości rozgrywania akcji, świetna grafika.
Z wielkimi nadziejami ściągnąłem demo na PC a tu.... totalna porażka! Przecież w tę grę nie da się grać! Fatalna oprawa wizualna, schematyczna do bólu rozgrywka, po 3 meczach odechciało mi się wszystkiego.

I teraz moje pytanie: jak można zrobić tak fenomenalną grę na konsolę i tak fatalną na PC? Te dwie gry wspólną mają chyba tylko nazwę..

Andrés - Czw 01 Paź, 2009 18:25

W końcu obie wersje robią zupełnie inni ludzie. Przynajmniej rok temu tak było. :wink:
wujo444 - Pią 02 Paź, 2009 20:06

tak jest od chyba 3 części :F osobna wersja na PS3 / X360, i PC / ... PS2.
bexley - Nie 04 Paź, 2009 02:53

Do wszystkich zdziwionych roznica miedzy pc a konsola w grach pokroju fify odpowiedz jest prosta MARKETING gry na pc powoli odchodza juz do lamusa nikomu sie nie chce (NIE OPLACA) pocic nad grami na pc kiedy mozna zrobic ta sama gre na konsole z 3-4 razy lepszym rezultatem. Konsole, to one sa przyszloscia gier i wszystkim co z nimi zwiazane a pc no coz...
Wracajc do fify to zawsze brakowalo jej grafiki oraz tego czym pes przygarnal do siebie miliony fanow - realizm, wkoncu to ma byc symulator pilki noznej a nie flipery. Choc EA w 09 poprawila sie znacznie do poprzedniczek to i tak bylo miejsce na tzw improvement i tak tez w nowej odslonie sie stalo, twarz Puyola nie wyglada tak odrazajaco ;) sama realistyka osiagnela juz wysoki poziom bieg z pilka, bez pilki, inteligencja zawodnikow, interwencje, upadki, strzaly, drybling no i sedzia tez bardziej przytomny to wszystko weszlo na wyzszy poziom co dobrze wrozy sprzedazy. Sa nowe opcje jak live season 2.0 nowy manager mode czy virtual pro (gdzie mozna wrzucic swoje zdjecie do wczesniej stworzonego charakteru i tluc kogos ze stolicy hiszpanii online:) Gra zacheca juz sama arena gdzie mozna poswirowac 1 na 1 do tego powrocil trening 11 na 11 jest tez nagrywanie stalych fragmentow z mozliwoscia wykorzystania ich w przyszlosci w meczach z innymi. Cala masa tego i nie chce mi sie juz pisac, kto gral przynajmniej w demo ten wie o czym mowa.

Pisalem w oparciu o gameplay z ps3.

p.s Do niesmiertelnych malkontentow: Nie zrobia Wam nigdy gry idealnej poniewaz nastepna wychodzi za rok.

youstus - Nie 04 Paź, 2009 09:00

bexley napisał/a:
Konsole, to one sa przyszloscia gier i wszystkim co z nimi zwiazane a pc no coz...

Zależy do czego. Jeśli chodzi o fife czy PES'a to zgodzę się z takim stwierdzeniem. Jeśli jednak spojrzeć na gry akcji, FPP itp. to w życiu na żadnym xboxie czy innym badziewiu tego typu nie osiągniesz takiego poziomu skilla jaki wyciągnąłbyś na PC. Zresztą większość grających pod xboxem to zwyczajne lamy :D
P.S. już za tydzień premiera nowego CoD'a - znów całe noce zacznę zarywać ^^

wujo444 - Nie 04 Paź, 2009 11:07

Cytat:
Do wszystkich zdziwionych roznica miedzy pc a konsola w grach pokroju fify odpowiedz jest prosta MARKETING gry na pc powoli odchodza juz do lamusa nikomu sie nie chce (NIE OPLACA) pocic nad grami na pc kiedy mozna zrobic ta sama gre na konsole z 3-4 razy lepszym rezultatem.

Rany, nie pierdol facet. Wcale nie chodzi o to, że im się nie opłaca wyprodukować lepszej gry na PC - nadal wersja PC sprzedaje się w olbrzymim nakładzie. Ponadto nowy, średni PC do gier wyprzedzi konsole pod względem mocy obliczeniowej dobry rok temu. Zauważ, że wiele konwersji dostaje lepsze tekstury, dalszy zasięg wzroku, poprawioną fizykę itp. więc dlaczego EA wydaje kaszane z PS2? Bo uważają, że PC jest na znacznie niższym stopniu zaawansowania. Gra, która może być uruchomiona na 4, 5 letnim sprzęcie, albo 2 letnim lapku znajdzie znacznie więcej nabywców niż taka, która na starsze niż 2 lata PC jedynie fuknie nosem.

Cross - Nie 04 Paź, 2009 15:21

Cytat:
Zależy do czego. Jeśli chodzi o fife czy PES'a to zgodzę się z takim stwierdzeniem. Jeśli jednak spojrzeć na gry akcji, FPP itp. to w życiu na żadnym xboxie czy innym badziewiu tego typu nie osiągniesz takiego poziomu skilla jaki wyciągnąłbyś na PC. Zresztą większość grających pod xboxem to zwyczajne lamy

Zagraj na tym swoim wypasionym kompie w Killzone'a, Gears of War czy Uncharted. Pewnie syf, bo tylko na badziewny sprzęt wychodzą.

Pietrek - Nie 04 Paź, 2009 23:02

Killzone to produkt pod patronatem sony, ale gry na xkloca już mają gorszą grafikę niż na PC. Na PS3 jeszcze długo będą wychodzić gry jeszcze z lepsza grafika niż Killzone. Kiedyś gdzieś czytałem, że hakerzy do łamania haseł używają ps3, bo ma największą moc obliczeniowa :D Wczoraj byłem na cybersporcie w Łodzi i pograłem na xboxach w różne gry i naprawdę nie wiem czym tak ludzie sie zachwycają. NFS shfit wygląda o niebo lepiej na moim PC, niż na xklocu.
bexley - Pon 05 Paź, 2009 05:36

Rany, nie pierdol facet. Wcale nie chodzi o to, że im się nie opłaca wyprodukować lepszej gry na PC - nadal wersja PC sprzedaje się w olbrzymim nakładzie. Ponadto nowy, średni PC do gier wyprzedzi konsole pod względem mocy obliczeniowej dobry rok temu. Zauważ, że wiele konwersji dostaje lepsze tekstury, dalszy zasięg wzroku, poprawioną fizykę itp. więc dlaczego EA wydaje kaszane z PS2? Bo uważają, że PC jest na znacznie niższym stopniu zaawansowania. Gra, która może być uruchomiona na 4, 5 letnim sprzęcie, albo 2 letnim lapku znajdzie znacznie więcej nabywców niż taka, która na starsze niż 2 lata PC jedynie fuknie nosem.[/quote]

Rynek amerykanski bo do niego trzeba sie odniesc nie kreci sie wokol pc-tow tylko wokol konsol na tym trzepia najwiecej hajsu i nic tego nie zmieni nawet moc obliczeniowa...jakiego bys nie mial monitora to nie zastapi on np. ps3 podpietej do plazmy ''50 do tego mulitplayer jest bez porowanania, masz opcje xbox live czy tez ps store gdzie mozna zostawic troche kasy w zamian za roznego rodzaju opcje, gry filmy updejty etc.. Konsola to jest rozrywka, ktorej ciezko sie oprzec, normalne kompy sa juz nudne ludzie szukaja nowych ciekawszych rzeczy (np.project natal) szczegolnie popierdoleni amerykanie, ktorzy nie maja na co kasy wydawac, dlatego tez Sony czy Microsoft pompuja miliony dolarow w ten rynek.
Co do PS2 - najlepiej sprzedajaca sie konsola w historii po 6 czy 7 juz latach od premiery dalej smiga pomimo premiery ps3 dalej wychodza te tytuly ponad 1600 gier w tym cena 4 razy nizsza a i gry masz za pol darmo dlatego Sony nadrabia w tym segmencie rynku bo 360 sprzedaje sie lepiej niz PS3. Na PC beda wychodzi tytuly to oczywiste jednak wokol konsol jest wiecej szumu a tym samym wiecej kasy.

wujo444 - Pon 05 Paź, 2009 22:00

Aleś facet dowalił. Wiesz jaka jest sprzedaż Fify w USA? taka jak w Polsce, gdzie na 1 kupiona przypadaja 4 pirackie egzemplarze. Tak tak, Amerykanie nie graja w Fife.
youstus - Wto 06 Paź, 2009 00:41

Cytat:

Zagraj na tym swoim wypasionym kompie w Killzone'a, Gears of War czy Uncharted. Pewnie syf, bo tylko na badziewny sprzęt wychodzą.

A kto powiedział, że w grach fpp chodzi o grafę i osiągi sprzętowe?? Popatrz na klasycznego Q3 i porównaj sobie grafę / wymagania / grywalność. Masa ludzi pocina na serwerach po dziś dzień. W dodatku w grach fpp chodzi o skilla i naparzanie- chyba niczym nie przebijesz zwykłego PCeta pod względem wyciągnięcia maksymalnych możliwości własnego skilla. Myślisz, że dlaczego takie produkcje jak np. UT3 to niewypał?? To nie była gra do zabijania.

Cross - Wto 06 Paź, 2009 12:34

Lol, gdzie ja wspomniałem chociaż słowem o grafice? Wspomniałem tylko o kilku tytułach, których na PCtach nie uświadczysz i taki stan rzeczy się nie zmieni, a tytułów wymienić można setki. A w drugą stronę jak to działa? Na konsolach nie uświadczysz dobrego RTSa, (Endwar ze swoim sterowaniem głosem to niewypał), MMORPG czy Simsów. I gdyby nie produkcja EA i WoW to rynek PCtów by dopiero kulał.

Poza tym, myślałem, że w grach (z każdego gatunku) chodzi o fun, widocznie się myliłem.

Pietrek - Wto 06 Paź, 2009 20:26

Cross napisał/a:
Lol, gdzie ja wspomniałem chociaż słowem o grafice? Wspomniałem tylko o kilku tytułach, których na PCtach nie uświadczysz i taki stan rzeczy się nie zmieni, a tytułów wymienić można setki. A w drugą stronę jak to działa? Na konsolach nie uświadczysz dobrego RTSa, (Endwar ze swoim sterowaniem głosem to niewypał), MMORPG czy Simsów. I gdyby nie produkcja EA i WoW to rynek PCtów by dopiero kulał.

Poza tym, myślałem, że w grach (z każdego gatunku) chodzi o fun, widocznie się myliłem.

Akurat złe przykłady podałes. GoW jest na PC, Killzone jest ekskluzywnym produktem sony. Tak naprawdę to tylko EA ma taką politykę odośnie komputerów. Mimo, że gry wychodzą z opóźnieniem to i tak wychodzą na PC. Napisałeś, że mogłbyś wymienić setki gier tylko na konsole. Wymień przynajmniej 10 konkretnych :] ( Killzone, Halo 3, Little Big Planet, Grand Turismo, GOW 3 i ten nowy horror na PS3 mi tyle przychodzi do głowy tylko.) Sony jeszcze zachowuje odrębność i wydaje dobre produkty tylko dla swoich uzytkowników, ale Microsoft to tylko $$$. Imo argument z dupy.

MMORPG i RTS na konsole? Jeszcze długo nic nie wyjdzie. :wink:

Cross - Sro 07 Paź, 2009 12:35

Taaa, pierwsze Gearsy, które są portemsprzed 3 lat :] . Drugie jakimś trafem na PCty nie trafiły. 10 konkretnych? Poza tym co wymieniłeś to chociażby Fight Night, Soul Calibur, Uncharted, Resistance, Metal Gear Solid (ups, 1 i 2 pojawiły się na PC i to całkiem niedawno :] ), Final Fantasy, Skate, Ninja Gaiden, inFamous, MotorStorm. Wszystko w ostatnich częściach, żeby nie było. Dla ułatwienia mógłbym wymienić same gry które wyjdą w okresie przedświątecznym, no ale argument i tak jest z dupy :] .

Cytat:
Sony jeszcze zachowuje odrębność i wydaje dobre produkty tylko dla swoich uzytkowników, ale Microsoft to tylko $$$. Imo argument z dupy.

To widzę rozeznany jesteś w rynku konsol bardziej niż CEO Sony i Microsoftu razem wzięci :] . Ostatnimi czasy Amerykanie załatwili sobie jak oexclusive'a nowego Splinter Cella, wcześniej chociażby dwa dodatki do GTA, ale to pewnie jakaś niszowa gra i się nie liczy, a Microsoft tylko kasę zdziera z naiwnych userów.

Pietrek - Sro 07 Paź, 2009 17:16

Cross napisał/a:
Taaa, pierwsze Gearsy, które są portemsprzed 3 lat :] . Drugie jakimś trafem na PCty nie trafiły. 10 konkretnych? Poza tym co wymieniłeś to chociażby Fight Night, Soul Calibur, Uncharted, Resistance, Metal Gear Solid (ups, 1 i 2 pojawiły się na PC i to całkiem niedawno :] ), Final Fantasy, Skate, Ninja Gaiden, inFamous, MotorStorm. Wszystko w ostatnich częściach, żeby nie było. Dla ułatwienia mógłbym wymienić same gry które wyjdą w okresie przedświątecznym, no ale argument i tak jest z dupy :] .

ok zgodzę się :]

Cross napisał/a:
To widzę rozeznany jesteś w rynku konsol bardziej niż CEO Sony i Microsoftu razem wzięci :] . Ostatnimi czasy Amerykanie załatwili sobie jak oexclusive'a nowego Splinter Cella, wcześniej chociażby dwa dodatki do GTA, ale to pewnie jakaś niszowa gra i się nie liczy, a Microsoft tylko kasę zdziera z naiwnych userów.

Tego Splinter Cella co wychodzi też na PC? Dodatki do GTA to tylko wyłudzenie kasy przez xbox live. Dodają one pare misji i gang motorów (wow). :D

bexley - Sro 07 Paź, 2009 19:55

wujo444 napisał/a:
Aleś facet dowalił. Wiesz jaka jest sprzedaż Fify w USA? taka jak w Polsce, gdzie na 1 kupiona przypadaja 4 pirackie egzemplarze. Tak tak, Amerykanie nie graja w Fife.

Jakbys nie zauwazyl wybieglem juz nieco poza szufladke fify...ale Ty dalej placzesz nad rozlanym mlekiem

wujo444 - Sro 07 Paź, 2009 20:48

jakim rozlanym mlekiem... widze, ze temat o fifie, wiec prosze sie odnosic do Fify, a nie o dupie maryni. Gadaj do rzeczy.

jeli mamy brnac w offtop, to przypominam, ze kompa rowniez mozesz podlaczyc do takiego TV i vice versa, wiec to kwestia kaprysu. Na PC masz Steam, Gamertap, a wiec download gier jest takze mozliwy. "konsola to rozrywka której cieżko sie oprzeć" - com'on, to nie argument, to slogan reklamowy. Natal to popluczyny po Wii, i przy takich zalozeniach moze byc uzyteczny jedynie w niewielkim procencie gier.

No więc, co o Fifie może teraz?

baxxtyliusz - Czw 08 Paź, 2009 22:55

wujo444 napisał/a:

Powiem tyle.Chociaż każdy to wie.Grze na PS3 nie da sie oprzeć.Warto nawet zakupić konsole ze wszelkimi akcesoriami(Dualshocki czy HDMi) tylko dla tej jednej Fifki10.Nie miałem jeszcze przyjemności bawić sie z konsolą bo poprostu swojej nie mam.Ale to co moje oko widziało tylko nakręca mnie abym stał sie posiadaczem tej maszyny :D

Przy okazji polecam prezentacje !

bexley - Pią 09 Paź, 2009 00:32

wujo444 napisał/a:

Rozumiem, ze jestes fanem pes'a oraz pc right? Jezeli tego drugiego to sie nie dogadamy w tym topic'u

wujo444 - Pią 09 Paź, 2009 09:57

Fanem to za duzo powiedziane. Po prostu graczem. Gdybym mógl, pewnie zainwestowalbym teraz w konsolę, ale finansowo bym nie wyrobił (zakup lapek + konsola + TV nie był na moją kieszeń). Natomiast w wojnie Fifa vs PES chciałbym dostać jak najlepszy produkt i doprawdy nie rozumiem, dlaczego EA sprzedaje nam (PC-ciarzom) badziewie. Wtedy miałbym przynajmniej wybór.
Kilo79 - Nie 11 Paź, 2009 23:06

EA dobrze wie, że PCet nie dorówna konsolom ani pod względem graficznym ani grywalnościowym w niektórych produkcjach więc woli z tego co jest lepsze wycisnąć jak najwięcej się da jednocześnie nie dbając o ulepszanie czegoś na PC co i tak lepsze od wersji na konsole nie będzie.
Posiadam konsolke i od niedawna Fifę i obiektywnie patrząc to gra miód. Mało zmienili w porównaniu z Fifą 09, graficznie praktycznie nic, interfejs i inne części identyczne.
Co mnie wkurza to to że Fifa powoli staje się grą, która coraz więcej wymaga od użytkownika dając mu mniej pola manewru jeżeli ma on mniejsze umiejętności czyli po prostu żeby cieszyć się grą musisz grać w nią dobrze. Dla mnie, stałego użytkownika gier sportowych na konsole, poziom jest i tak niezbyt wysoki, jedyne co poprawiono to to, że w sytuacjach 1 na 1 jest trudniej niż zwykle.
Ten "Virtual Pro" to jakieś tandeciarstwo. Co jest fajnego w skillowaniu swojego gracza i spędzania pół roku na zdobywaniu osiągnięć tylko po to, żeby mieć overall 99 ? :?
Paranoją jest też, że przy wybraniu Realu podczas trybu kariery, nie można wybrać Bernabeu jako stadionu (notabene możliwego do ściągnięcia ze sklepu Fify, tylko po to żeby grać na nim podczas towarzyskich i turniejowych).
Moja ocena na razie 7.5/10, bo na pewno nie jest bajecznie i muszą jakieś update'y zrobić.

wujo444 - Nie 11 Paź, 2009 23:10

Kilo79 napisał/a:
EA dobrze wie, że PCet nie dorówna konsolom ani pod względem graficznym ani grywalnościowym

spales ostatnie 2 lata? Bo ja tam widze, ze PC wyprzedziło pod wzgledem mocy obliczeniowej konsole już z półtora roku temu. Przy konwersji X--> PC spokojnie można zdjać z gier ograniczenia. A grywalnosc? Ta zalezy od gry, nie od platformy, wiec to bzdura do kwadratu.

baxxtyliusz - Wto 13 Paź, 2009 21:50

I stało sie faktem...Stałem sie szczęśliwym posiadaczem PSTrójki plus Fifa10 i Kill Zone2.Moje oko jeszcze takiej grafy nie widziało odkąd męczyłem sie z kopaniną na PCecie.Zresztą każdy wie że konsola Sony to prawdziwa maszyna :)
Kilo79 - Sro 14 Paź, 2009 23:12

Posiadacie konto na Playstation Network chyba :>
Jakoś się trzeba będzie umówić na turniej.
PSN: Emigrant79 :]

Boruc19 - Pią 23 Paź, 2009 22:03

A gra ktos juz w nową fifę?
wujo444 - Pią 23 Paź, 2009 22:05

rozumiem, że skilla "czytanie" jeszcze nie opanowałeś? :lol3:
dww - Pią 30 Paź, 2009 10:38

2k sports zrobiło NBA 2k9 i 2k10 niemalże identyczną na pc jak i na konsolę więc nie wiem czemu EA nie może też.
Fifa10 na pc to jedno wielkie nieporozumienie, grafika chyba jeszcze gorsza niż w 09 a grywalność taka sama czyli żadna.

Na konsolę 10 jest bardzo dobra ale strasznie nie podobają mi się wybicia przez bramkarza bo jak gram z kumplem to się tak ustawiamy że nie da się krótko podać bo inaczej pada gol

baxxtyliusz - Pią 30 Paź, 2009 16:54

dww napisał/a:
2k sports zrobiło NBA 2k9 i 2k10 niemalże identyczną na pc jak i na konsolę więc nie wiem czemu EA nie może też.
Fifa10 na pc to jedno wielkie nieporozumienie, grafika chyba jeszcze gorsza niż w 09 a grywalność taka sama czyli żadna.

Na konsolę 10 jest bardzo dobra ale strasznie nie podobają mi się wybicia przez bramkarza bo jak gram z kumplem to się tak ustawiamy że nie da się krótko podać bo inaczej pada gol

W takiej sytuacji wyrzuć piłke ręką albo dograj górną prostopadłą,często pomaga :D

ReGGyxd - Wto 17 Lis, 2009 20:28

Fifę 10 na Playstation 3 nabyłem na końcu października lub na początku
Listopada . ;d gram przez internet Barceloną . I większość graczy bierze Real.
Wszyscy wiemy dlaczego . :yoyo:
Mój nick.: ReGGy10 .
Chętnie zagram z kimś z forum . ;)

ReGGyxd - Wto 17 Lis, 2009 20:32

baxxty79 napisał/a:
dww napisał/a:

W takiej sytuacji wyrzuć piłke ręką albo dograj górną prostopadłą,często pomaga :D

Trzeba mieć w sobie troszeczkę, hmm cwaniactwa ? Podawając krótko do bramkarza przeciwnik najczęsciej wyprzedza obrońcę i wychodzi 1 na 1 . Trzeba albo poprostu wybijac daleko. Albo dłużej przytrzymać X żeby bramkarz podał dalej .

nikt wazny - Nie 22 Lis, 2009 18:19

FIFE 10 na konsolę polecam każdemu. Kapitalnie się w nią gra. Oczywiście ma kilka wad znanych z poprzednich wersji, ale system 360 to miazga :) Póki co nawet nie chce mi się nowego PESA :P

Jedyne, co dalej mi nie pasuje, to grafika. Niby PES ma gorszą, blabla, ale EA zawsze musi coś zrypać. Pierwszy, lepszy przykład z brzegu - numery i nazwiska na koszulkach Barcy.

Ale i tak 10tka niszczy.

baxxtyliusz - Nie 22 Lis, 2009 19:46

Właśnie jeśli chce sie zobaczyć prawdziwe oblicze futbolu od EA to tylko na konsole.PC raczej tego nie wyciśnie,no chyba że wydasz krocie na sprzęt ale to i tak nic nie da.Tak więc warto wydać te 1300 zł na PS3 i cieszyć sie wspaniałym obrazem i BluRayem.
hellboyxd11 - Pon 07 Gru, 2009 19:24

Fifa 10 jest genialna!! Super grafika ,i doskonałe herby polskich drużyn cudownie!Wrażenia są bezcenne ...
ReGGyxd - Wto 26 Sty, 2010 16:13

Ma ktoś PES 2010 na PC ? bo jeśli tak to może powie ktoś jak grać przez neta, tzn w tej ''społeczności'' jak dołączyć do kogoś pokoju...

Postanowiłem zakupić PES'a bo każdy tak chwali na PC, chociaż jestem wielkim fanem Fify. I PES sprawdza się. Zawsze wkurza mnie styl biegu piłkarzy i trudność strzelania wolnych, ale na szczęście znam sposób. PES w empiku -50% :D

p_sacharczuk - Pon 22 Mar, 2010 19:28

Witam. Wszystkich. Ma ktoś ochotę sie pobawić w Fife10 prze int. oczywiście na PS3.

Login: piotrsacharczuk

Zapraszam. :)

Xenus - Sob 29 Maj, 2010 20:54

Wiecie czemu jak odpala Fife 2000 to wyskakuje mi błąd : brak skrótu. Gre re-installowałem i ciągle jest tak samo. :(
baxxtyliusz - Sob 29 Maj, 2010 21:59

Xenus napisał/a:
Wiecie czemu jak odpala Fife 2000 to wyskakuje mi błąd : brak skrótu. Gre re-installowałem i ciągle jest tak samo. :(

No a wgrałeś cracka? A może obraz cza zrobić Alkoholem.Próbowałeś?

Xenus - Sob 29 Maj, 2010 22:00

Tylko, że ja mam oryginalną płytę. :)
baxxtyliusz - Sob 29 Maj, 2010 22:22

Xenus napisał/a:
Tylko, że ja mam oryginalną płytę. :)

A jakiś wirusów nie masz czasem? Prześwietl go.

Xenus - Nie 30 Maj, 2010 11:18

Skanowałem i nic nie wykryło. Już nie wiem co mam robić :?
Milten - Nie 30 Maj, 2010 11:45

Xenus napisał/a:
Skanowałem i nic nie wykryło. Już nie wiem co mam robić :?

Spróbuj ostatecznie scrakować, do stracenia nic nie masz.

Xenus - Nie 30 Maj, 2010 12:18

Zcrakowałem i o dziwo działa. :) Dzięki chłopaki. :D
Xenus - Pon 05 Lip, 2010 12:46

Gra ktoś z was może w Fife olnilne 2 :?: Właśnie ją ściągnąłem, włączam gre ściąga jakieś uaktualnienia i nic dalej sie nie dzieje. Wiecie może co zrobić, żeby gra zaczęła działać :?